Pelem els llagostins. En reservem els caps i les closques. Fem un brou concentrat de peix. Sofregim els caps i les closques dels llagostins en un bon raig d’oli, juntament amb els crancs de mar, un parell de minuts. Afegim la ceba, els alls pelats, la fulla de llorer i els tomàquets tallats de qualsevol manera. Coem a foc lent durant uns deu minuts. Cobrim amb dos litres d’aigua calenta i bullim mitja hora. Ho colem i premsem bé per treure tot el sabor del marisc.
Netegem els musclos de les seves barbes i reservem. Tallem el rap i la sèpia a daus
En la cassola on farem l’arròs, marquem a foc fort el rap i la carn dels llagostins i reservem. Ara posem la sèpia, a foc fort, hi fem un parell de voltes i posem la ceba picada amb l’all. Coem a foc lent, durant uns cinc minuts. Afegim el tomàquet ratllat i fem coure uns cinc minuts més fins que el conjunt quedi ben confitat. Afegim el brandi i seguim coent fins que evapori. Serà el moment de posar l’arròs, fer un parell de voltes a foc fort, posar la cullerada de pebre vermell i cobrir amb el brou de marisc.
Deixem coure a foc mitjà durant dotze minuts. Afegim els musclos i la carn dels llagostins, coem tres minuts més, afegim el rap tallat a daus, tastem el punt de sal i servim.