Receptes

Coca de Sant Joan

60 min

Temps

6 persones

Racions

MITJANA

Dificultat

2 / 5 (1 votes)

Valoració

Coca de Sant Joan

No tens temps ni ganes de passar-te hores cuinant? Et portem una solució ràpida i deliciosa per preparar la teva coca de Sant Joan. Sense procés de fermentació, la tindràs feta en un tres i no res. I sense renunciar gens al seu sabor!

Ingredients

Per a la massa

  • 4 ous
  • 500 g de farina
  • 2 sobres de llevat tamisat
  • 100 g de mantega en pomada
  • 1 llimona
  • Llavors d’anís o un gotet de licor
  • 250 g de sucre (o substitut)
  • 1 tassa petita d’oli de gira-sol
  • 1 got de llet sencera o de beguda vegetal Borges Natura

Per a la crema pastissera

  • 250 g de llet (o substitut de beguda vegetal Borges Natura)
  • 1 branca de canyella
  • 1 llimona
  • 25 g farina
  • 2 rovells d’ou
  • 45 g de sucre

Decoració

  • Nous en gra pizarro Borges
  • Sucre

Nou en gra Pizarro

Beguda d’ametlla

Beguda d’avellana

Beguda de nou

Pas a pas

  1. Pas 1

    Comença per la crema pastissera; així hi haurà temps que es refredi. Posa en un pot la meitat de la llet juntament amb la branca de canyella i la raspadura de la llimona. Quan comenci a bullir, retira-la del foc i deixa-la refredar. Mentrestant, dissol la farina en la resta de la llet. En un bol, bat els rovells amb el sucre. Mescla’ls amb la preparació de llet i farina i després amb l’elaboració de llet bullida.

  2. Pas 2

    Bat la preparació enèrgicament amb una vareta perquè l’ou no se solidifiqui. Escalfa-la a foc lent fins que espesseixi. Deixa refredar la crema, recoberta amb un plàstic que toqui la superfície perquè no es formi una crosta.

  3. Pas 3

    Per a la coca, separa les clares dels rovells i reserva-les. En un bol, posa els quatre rovells i, a continuació, tots els ingredients en l’ordre en què apareixen al llistat de la massa. Treballa-la amb les mans uns 15 minuts, fins que quedi uniforme. Deixa-la reposar 10 minuts i després pasta-la 15 minuts més.

  4. Pas 4

    Munta les clares a punt de neu i afegeix-les a la massa, pastant-la suaument. Deixa-la reposar 30 minuts.

  5. Pas 5

    Engreixa amb oli una safata de forn i recobreix-la amb paper. Disposa-hi la massa aplanant-la i repartint-la amb les mans, fins que quedi uniforme. Decora la superfície amb trossos de nous.

  6. Pas 6

    Posa la coca al forn a 200 ºC entre 20 i 30 minuts, fins que la massa sigui cuita. Retira-la del forn i deixa-la refredar. Quan la massa sigui freda, talla-la per la meitat horitzontalment i farceix-la amb la crema pastissera. Empolvora-la amb sucre.

No hi ha res millor que tenir la recepta a la cuina per a començar!

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later