Segur que has tastat pestos a dotzenes, però n’has tastat cap que tingués nous? Partint de la recepta tradicional del pesto verd genovès, volem compartir una versió nova de pesto en què en lloc de pinyons farem servir nous.Segur que has tastat pestos a dotzenes, però n’has tastat cap que tingués nous? Partint de la recepta tradicional del pesto verd genovès, volem compartir una versió nova de pesto en què en lloc de pinyons farem servir nous.
Receptes
Pesto de nous
Ingredients
- 100 g de fulles d’alfàbrega fresca
- 2 grans d’all
- 200 ml d’oli d’oliva verge extra
- 200 g de formatge Grana Padano o Parmigiano Reggiano
- 75 g de nous
- Aigua
- Sal marina gruixuda
Pas a pas
-
Pas 1
Rentem bé les fulles d’alfàbrega fresca i les escorrem. Pelem els grans d’all i els piquem.
Si optem per preparar-la amb el morter com mana la tradició, primer posem la sal i després l’alfàbrega i triturem tots dos ingredients fins que comencin a agafar consistència de pasta. Després hi afegim l’all, les nous i el formatge i continuem triturant-ho tot. Per acabar, afegim l’oli d’oliva.
Si la tradició no ens compensa, sempre podem recórrer a la batedora o al robot de cuina, posar tots els ingredients dins del vas i triturar-los.
L’aigua és un comodí que podem afegir molt a poc a poc si trobem que la salsa ens ha quedat massa espessa. Tot dependrà de com i per què la vulguem fer servir, ja que és una salsa molt versàtil i saborosa que combina amb un munt de receptes, des de pastes fins a peixos (com aquest Llenguado amb nous i pesto), passant per amanides, tomàquet i formatges frescos, tapes o aperitius.