Et presentem cinc aperitius gurmet per donar la benvinguda al nou any tal com es mereix.
Fruita farcida Obre una poma per la meitat, en vertical, i extreu-ne el cor de manera que quedi una mena de cassola. Farceix-la amb una mescla de fruites dessecades i nous i empolsa-la amb un pessic de canyela en pols. Posa-la al forn durant 20 minuts a 180 ºC.
Amanida tèbia Moniato al forn a daus, unes fulles de coriandre, formatge gorgonzola i fruita dessecada: ja tens una amanida perfecta! Per a la vinagreta, fes servir mel, oli d’oliva verge extra, nous picades i una culleradeta de mostassa.
‘Snacks’ de civada i fruita dessecada Prepara unes senzilles barretes casolanes de civada, plàtan, dàtils i fruita dessecada. Posa la mescla al forn i tindràs un acompanyament perfecte, posem per cas, per a una taula de formatges o un hummus.
Canapès de salmó Un clàssic que sempre queda bé. Aquest aperitiu tradicional consisteix a col·locar una llesca de salmó fumat damunt d’una biscota (petita, que et puguis menjar d’un sol mos) i, a sobre, posar-hi formatge d’untar i una nou. No falla!
Camembert amb nous Col·loca nous i fruites dessecades damunt d’un formatge camembert i posa’l al forn fins que es fongui. Si hi vols donar un toc gurmet, caramelitza una mica de sucre i tira-l’hi per sobre. Serveix-ho amb un pa de qualitat i ja veuràs quin festí.