Blog

Cinc receptes sense gluten deliciosament inoblidables

29 Juliol 2016

Un menú complet amb diverses alternatives sense gluten, apte per a celíacs i deliciós per a qualsevol paladar: hummus de pastanaga i risotto fals (preparat amb quinoa) culminats amb un bon final dolç i a l’estil clàssic. Et ve de gust cuinar?

Primer plat: hummus de pastanaga i ous farcits de guacamole amb llagostins

Per fer l’hummus necessitarem: 400 g de pastanagues, un gra d’all, un grapat de nous, sal, comí i una llimona. Pelem les pastanagues, les salpebrem i les rostim al forn (180 ºC) fins que siguin toves. Un cop fredes les posem dins del vas de la batedora, hi afegim l’all i les nous i ho triturem. Assaonem aquesta mescla amb la sal, el comí i un rajolí de suc de llimona i ho remenem. Pel que fa als ous, en primer lloc els hem de coure, deixar-los refredar, pelar-los, tallar-los per la meitat longitudinalment i treure’n el rovell. Per fer el farcit barregem guacamole casolà (mira com es prepara en aquest article de receptes mexicanes) amb els rovells que hem tret de l’ous. Per acabar, els completem posant-los al cim un llagostí cuit, pelat i net de budell.

Segon plat: mandonguilles de lluç i risotto de quinoa

Per preparar les mandonguilles necessitarem els següents ingredients: 250 g de lluç net d’espines, una ceba, un porro, carbassa, un ou, farina de blat, pa ratllat sense gluten, julivert fresc i oli d’oliva verge extra. Piquem la ceba i el porro i els coem junts a foc lent a la paella. Barregem el lluç esmicolat amb l’ou, un pessic de sal i el julivert fresc picat. Hi afegim el pa ratllat, gradualment, fins que sigui una massa compacta. Donem forma a les mandonguilles, les passem per la farina i les fregim en oli d’oliva verge extra. Per acompanyar, una salsa preparada a base de verdures al forn trinxades serà tot un encert.

Per al risotto fals, primer coem la quinoa seguint les instruccions de l’envàs i tot seguit saltem, per cada tassa de quinoa, mig porro picat i mitja carbassa tallada en daus petits. Salpebrem aquesta barreja i, un cop són sofregida, hi afegim un grapat de panses i la quinoa cuita. Ho remenem bé i hi afegim 200 ml de llet vegetal sense gluten. Deixem que s’estigui a foc lent uns 10 minuts fins que la llet s’integri amb tots els altres ingredients.

Postres: pastís de poma

Acabarem amb un clàssic que agradarà a tota la família, per fer-lo necessitarem: 1 kg de pomes més dues pomes més, un got de sucre, un got de llet, un got de farina sense gluten, tres ous, i mig sobre de llevat. Pelem, tallem i triturem el quilo de pomes amb els ous, la llet, el sucre, la farina i el llevat. Un cop la barreja sigui homogènia, l’aboquem damunt d’un motlle apte per al forn. Preescalfem el forn a 180 ºC. Cobrim tota la superfície del pastís amb les dues pomes que hem reservat, pelades i laminades, i el posem al forn uns 30 minuts, aproximadament.

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later