Blog

La nova tendència gastronòmica: com estalviar aliments i diners?

11 Juny 2018

Borges - tendencia gastronómica

Compres més menjar del compte? La teva factura de la compra puja cada cop més? Et proposem cinc maneres d’estalviar aliments i diners.

1 – Menús setmanals. Invertir una mica del teu temps a pensar un menú setmanal t’ajudarà a redactar una llista de la compra que inclogui tot allò que necessites i res més. Això té una doble utilitat: no et sobraran aliments perquè hauràs calculat el que consumiràs i estalviarà perquè no compraràs coses «per si de cas».

2 – Llistes de la compra. Van lligades al primer truc. Si planeges menús setmanals i després prepares una llista conseqüent amb ells, notaràs l’estalvi a partir de la primera setmana. Això sí: si la fas, l’hauràs de respectar. I si et ve de gust alguna cosa que no és a la llista- apunta-la per a la propera setmana o treu algun producte que tinguessis pensat menjar.

3 – Ves a comprar després de menjar. Això t’ajudarà a reduir els capricis i així podràs estalviar més. Sobretot, serà més fàcil evitar comprar productes precuinats o pastisseria industrial, que és el primer que va al carro de la compra quan anem amb gana al supermercat.

4 – Productes de temporada. Si vols comprar maduixes al desembre o taronges a l’agost, has de saber que et costaran més que en temporada. Si aconsegueixes cenyir-te a l’època de l’any pròpia de cada fruita, verdura o hortalissa, estalviaràs sensiblement i, a més, menjaràs més sa.

5 – Res de processats. Els productes precuinats acostumen a ser més cars si els comparem amb els naturals. Però són una gran temptació, a causa de les grans quantitats de sucre i greixos processats que normalment contenen i que són addictius per a l’organisme. Per evitar caure en la compra compulsiva, el millor és anar a les botigues de barri o als mercats. A les grans superfícies estem sotmesos a molts estímuls visuals que ens distreuen de la nostra llista de la compra amb la il·lusió de fer-nos estalviar temps, quan en realitat estem gastant molt més. I menjant molt i molt pitjor.

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later