Blog

Consells per donar un tomb saludable a la teva dieta

5 Juliol 2016

Has intentant un munt de vegades dur una vida més saludable i no te n’has sortit? Ànims, no és pas tan complicat. Només que canviïs uns quants hàbits notaràs que el cos et respon favorablement per dins i per fora. Ara bé, no es tracta pas d’una operació exprés, sinó d’una cursa de fons. Si assimiles petits gestos saludables com els que et proposem tot seguit, veuràs com tot anirà rodat.

En primer lloc, posa ordre

Menjar cada dia a una hora diferent fa parar boig el nostre organisme. Dedica-hi temps, mastega bé, no et fiquis al llit just després de deixar anar la forquilla i no descuris fer cinc àpats diaris. Enceta el dia amb un esmorzar ben complet. Idees? Aquí en trobaràs unes quantes. I aprofita el mos de mig matí i el berenar per menjar fruita fresca, un grapat de fruits secs o un iogurt amb panses.

Parlant de fruita…

Sabem que de vegades pot ser un xic avorrida, però té moltes propietats beneficioses per al nostre organisme, sobretot si ens la mengem amb pell. Fes una ullada a aquests articles amb idees refrescants amb fruita, claus per fer servir la fruita en plats salats i alternatives en forma de batuts o polos i veuràs que és tan versàtil com divertida.

Hidrata’t

El cos demana aigua i se li ha de fer cas. Alegra-la aromatitzant-la, per exemple, afegint-hi trossos de mango i de pinya; unes quantes maduixes i algunes fulles de menta, o cogombre i llimona: la fruita i la verdura són aliments que hidraten. D’altra banda, mira d’evitar els refrescos carbonatats i les begudes ensucrades.

No pensis més a eliminar aliments

No ens cansarem de dir que la clau de volta d’una dieta saludable és la varietat. Eliminar els hidrats, els greixos, parar boig amb el gluten (sempre i quan no s’hi tingui intolerància, naturalment), amb la carn o amb els làctics no és anar pel bon camí. Menja de tot, però amb moderació.

Amb moderació

Per damunt de tot, cal menjar amb moderació els aliments com la carn vermella (és millor que optis per la carn blanca, com ara la de pollastre o la de gall d’indi) o la sal (les vinagretes i les espècies són més aconsellables). I elimina en la mesura del possible els greixos saturats a favor dels greixos insaturats, que trobaràs en els fruits secs, el peix blau o l’oli d’oliva.

Fibra! Deliciosa i nutritiva fibra

La fibra és imprescindible per a un bon funcionament de l’aparell digestiu, ja que tot cereal integral sempre té un valor nutricional més alt pel fet que manté el gra sencer, amb el germen i el salvat. Els pans, les pastes o els arrossos en versió integral sempre seran un encert. També tenen fibra la fruita fresca, la dessecada: prunes, panses, etc., o les verdures: la carxofa i els espàrrecs, entre d’altres.

Més forn, menys fregit

Si volem dur a terme una rutina saludable, és tan important entendre el perquè dels aliments que hem de menjar com utilitzar unes tècniques de cuina que no facin anar en orris la rutina que volem dur. A la planxa, saltats i ofegats amb una mica d’oli d’oliva, bullits o al vapor, totes aquestes opcions són millors que no pas fregits. I llança’t a treure un més bon partit al forn amb preparacions com ara la papillota.

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later