Blog

Consells per cuinar, conservar (i evitar el malbaratament alimentari)

17 Gener 2017

Fa poc us parlàvem d’unes dades esgarrifoses sobre el malbaratament alimentari recollides per l’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació, així com diversos consells per evitar-lo, sobretot en matèria de compra, rebost i organització.

Ara entrem de ple a la cuina per continuar amb aquesta tasca. Perquè no serveix de res fer una compra intel·ligent si acabem llençant les restes, oi? Pren-ne nota.

Calcula bé les racions i cuina el que sigui necessari

Sempre està bé fer una ració més ja que et dediques de ple a un estofat, per després aprofitar-la o conservar-la al congelador. Però atenció, no cal cuinar per a un exèrcit si només hi ha dos plats a taula. Acabaràs llençant les restes i això és precisament el que volem evitar. Calcula els comensals i pensa prèviament si t’interessa, o no, que quedin racions per aprofitar.

Si no saps què cuinar, revisa el frigorífic

No has pensat el menú setmanal amb antelació i ara no saps què cuinar avui. Abans de baixar al súper com bojos o demanar una pizza, repassa quins productes frescos tens i pensa com podries preparar-lo. Ja tens la idea? Aleshores apunta-ho i compra només el que calgui per posar-la en marxa. És important donar sortida al producte fresc que tenim abans de comprar més.

Com conservem les restes?

Les restes que hagis de consumir ràpidament, així com els pots oberts (salses, conserves…) col·loca-les al primer prestatge de la nevera. Si vols congelar, tingues uns bons recipients hermètics i etiqueta’ls amb la data de congelació, informació del contingut i les racions.

Aprofita les restes amb imaginació

Tens un pot de tomàquet del plat de pasta d’ahir i una mica de formatge que s’està començant a fer malbé… que et sembla uns panini? Talla una mica de pa longitudinalment i unta’l de tomàquet. Enretira del formatge la part no aprofitable i talla’l a làmines. Una llauna de tonyina o una mica de gall dindi, un pessic d’orenga i al forn. Si t’ha sobrat bolonyesa pots preparar unes crestes, amb peix guisat unes croquetes, o una quiche amb restes de pollastre rostit.

 

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later