Blog

Dia Mundial de l’Aigua

21 Març 2014

El 22 de març se celebra el Dia Mundial de l’Aigua. L’escassetat d’aigua afecta molts llocs del món i especialment a països en via de desenvolupament.

Al llarg del dia podem efectuar nombrosos actes senzills que ens ajudaran a estalviar aigua. A continuació us presentem uns consells que poden ajudar a reduir el consum d’un recurs natural tan preuat com és l’aigua.

Com podem estalviar aigua a casa?

Assegurar-nos de tancar bé l’aixeta. Una aixeta que degota pot fer que es perdin més de 90 litres d’aigua per setmana. És recomanable utilitzar reductors de cabal i altres mecanismes d’estalvi. I no oblidar-se de tancar l’aixeta en rentar-se les dents, afaitar-se o ensabonar-se.
Dutxar-se en lloc d’omplir la banyera. En una dutxa de 3 a 5 minuts s’empren 30-40 litres i omplir la banyera comporta la despesa de 150-200 litres.
No rentar els aliments amb l’aixeta oberta. És millor fer-ho omplint un recipient d’aigua. Rentant la fruita i la verdura en un recipient pots estalviar fins a 10 litres d’aigua. L’aigua de rentat es pot aprofitar per rentar les plantes.
Escalfa només l’aigua necessària per prendre’t un te. No deixar-la bullint més temps del necessari i també es reduirà el consum d’energia.
Triar electrodomèstics d’alta eficiència (etiqueta ecològica i d’eficiència energètica “A”). Es pot estalviar fins a un 50% del consum d’aigua i electricitat en cada rentat. Intentar omplir la rentadora en tota la seva capacitat, si no hi ha suficientment roba, utilitzar un programa de mitja càrrega.
Utilitzar l’escombra en lloc de la mànega per netejar patis i terrasses. Si és necessari humitejar el sòl per no aixecar pols, usar un baldi amb aigua i amb la mà dispersar-la en tota l’àrea abans d’escombrar.

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later