Blog

La dieta mediterrània millora la memòria a qualsevol edat

10 octubre 2016

Les virtuts de la dieta mediterrània són tals que els científics no paren de trobar-li beneficis per a la nostra salut, ja sigui combatent les malalties cardiovasculars, les mentals o l’obesitat, entre d’altres. Un nou estudi del Centre d’Investigació de la Malaltia de l’Alzheimer de la Clínica Mayo de Rochester, a Estats Units, assegura que aquesta pauta d’alimentació pot reduir el risc de deteriorament cognitiu de les persones grans.

Per arribar a aquesta conclusió, els investigadors van mesurar el gruix cortical de vàries regions del cervell de 672 persones d’entre 70 i 89 anys que no patien cap tipus de demència. A més, els van sotmetre a proves de memòria, llenguatge, habilitats espacials i els van preguntar per la seva dieta. El resultat va ser que els participants que seguien patrons de la dieta mediterrània, especialment els que menjaven més llegums i peix, tenien més gruix cortical als lòbuls frontals del cervell. És a dir, estaven més protegits del deteriorament cognitiu.

Sorprenentment, aquesta tesi també es pot aplicar a persones de qualsevol edat i de qualsevol part del món, independentment que visquin fora de la regió mediterrània, segons ha confirmat recentment un grup de científics del Centre de Psicofarmacologia Humana de la Universitat Swinburne de Tecnologia a Melbourne, Austràlia. Els experts han analitzat 18 estudis realitzats entre el 2000 i el 2015 sobre com la dieta mediterrània afecta els processos cognitius amb el pas del temps.

Les persones que segueixen aquesta pauta d’alimentació milloren la capacitat d’atenció, la memòria i l’habilitat amb el llenguatge. En resum, tenen un declivi cognitiu molt més lent que altre persones en les seves mateixes circumstàncies però que no segueixen aquesta dieta, a més de tenir una menor incidència d’Alzheimer.

La dieta mediterrània es caracteritza per l’ús d’oli d’oliva verge com a greix principal i l’abundància d’aliments vegetals, com verdures, hortalisses, fruites, llegums, cereals i fruits secs. En canvi, redueix el consum de carns vermelles a canvi d’augmentar el d’aus, sempre en quantitats petites.

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later