Blog

Digues quin esport practiques i et direm quin és el fruit sec que et va millor

19 Desembre 2017

Et vols posar en forma? Per fi t’has convençut que has de moure l’esquelet? Doncs endavant, i ànims, que els necessitaràs. I també necessitaràs molts fruits secs, els millors aliats per als esportistes. Per començar, destacarem el seu alto contingut en calories, greixos saludables i proteïnes d’origen vegetal, les quals aporten una energia que retarda la sensació de cansament. Tampoc no hem d’oblidar els minerals, que mantenen els músculs, les articulacions i els ossos en forma. Però quin fruit sec t’anirà millor amb cada esport? Ara t’ho expliquem: posem-nos en marxa!

Running

No, no et preguntarem si ets pronador o supinador (com col·loquis els peus quan camines o corres no és cosa nostra). Però sí que t’aconsellarem les nous, que van la mar de bé per a la pràctica d’aquesta modalitat. Perquè per córrer no només et caldrà energia. A més, és probable que acabis patint inflamacions a causa de l’impacte que reben els turmells i els genolls a cada gambada. L’alt contingut de les nous en greixos saludables i omega 3, a més de protegir el cor (motor en qualsevol activitat física i especialment en el running), té poder antioxidant i antiinflamatori.

Natació

Si et sents més sirena o tritó que humà, ja ho saps: a fer xip-xap! Però sempre amb uns cacauets, uns fruits secs que destaquen pel seu enorme valor energètic. Compte, que no se’t mullin! Tenen més vitamina B3 que els seus “cosins germans” i moltíssim àcid fòlic, a més de magnesi, un mineral que ajuda a sintetitzar les proteïnes que obté el cos. Tots aquests elements són perfectes per recuperar-se després d’una sessió física llarga i intensa, com pot ser mitja hora (o més) de natació.

Ciclisme

No ho dubtis: menja ametlles. I no t’ho diem perquè sí: hi ha estudis científics que demostren que el seu consum millora el rendiment de practicants d’esport de fons, especialment, ciclistes i triatletes. Els experts afirmen que prendre’n 75 grams al dia durant quatre setmanes millora el rendiment en resistència de ciclistes i triatletes durant els entrenaments. Si t’hi fixes, les ametlles sempre es troben entre els ingredients principals de les barretes energètiques, ja que són riques en antioxidants, vitamines, magnesi, manganès, fibra, proteïnes, greixos monoinsaturats, coure i fòsfor. Ah, i arginina, un aminoàcid que contribueix a la recuperació musular. En fi, que són perfectes perquè tot surti rodat.

Gimnàs

Si pretens lluir bíceps, els festucs són el teu fruit sec: a més de comptar-se entre els més saborosos, són els que cuiden millor els teus músculs. Per això estan presents a les dietes de tots aquells esportistes que busquen augmentar el seu rendiment muscular. Bàsicament contenen arginina, un aminoàcid important en la recuperació muscular, ja que millora la circulació sanguínia i, per tant, l’arribada de nutrients a totes les cèl·lules del cos, com ara les dels músculs.

Pàdel

És un dels esports més intensos, encara que no ho sembli, perquè es juga en una pista molt reduïda. Però prova-ho i ens expliques què t’ha semblat… si et queda alè per dir alguna cosa. Si optes per la raqueta de pàdel, et recomanem unes avellanes: molts hidrats de carboni, poques calories i greixos i gran quantitat d’energia. És un aliment indicat per evitar l’esgotament físic (fins i tot nerviós) o per a aquells que ja el pateixen. I és que el pàdel, de vegades, resulta tan estressant (en el bon sentit de la paraula)…

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later