Blog

Com preparar una festa mexicana a casa

18 maig 2016

Ens agrada molt Mèxic i ens agraden molt les festes temàtiques, en fem una? És clar que sí. Combina elements vermells, blancs i verds (sense que quedi espantós), aconsegueix una llista de reproducció amb sabor de Playa Paraíso i prepara un menú senzill i atractiu en què no faltin ni els tacos ni el guacamole. Órale!

La nostra proposta? Organitzar una taquiza, és a dir, un bufet variat perquè cadascú es faci els tacos al seu gust. Prepara tortilles de blat de moro i de blat ―mira de mantenir-les calentes o treu-les de mica en mica per evitar que es refredin gaire―, així com farcits diversos. Al voltant de la taula es crearà un ambient informal i divertit, perfecte per a la interacció i la conversa entre els convidats. Una cervesa ben fresca i uns margarites faran la resta.

Del guisat amb mole a la cochinita pibil

Dos clàssics imprescindibles, pel que fa als farcits, si volem parlar amb clar accent mexicà. El mole, característic de la ciutat de Puebla, el podem trobar en pasta o en pols i es barreja amb pollastre prèviament guisat i esmicolat. La cochinita pibil, una recepta típica de la regió de Yucatán, es prepara amb carn de porc adobada en achiote. T’expliquem com. Deixa marinar la carn (llom de porc) ―pel cap baix una hora i si pot ser durant 12 hores a la nevera― en un adobat que es fa amb el suc d’una taronja i una llima, un pessic de comí, orenga, oli d’oliva verge extra, dues cullerades de vinagre i 80 grams de polpa d’achiote (per un quilo de carn). A continuació, posa la carn al forn, a la papillota i amb el marinat, uns 60 minuts a 200ºC. Un cop a punt, talla-la a rodanxes i esmicola-la fent-ne tires amb els dits. Barreja-la amb el marinat que hagi quedat. S’acompanya amb una salsa preparada amb un xili sec ―rehidratat, picat i sense grans―, ceba morada ben picada, el suc d’una llimona i un pessic de sal. Aquesta salsa és millor presentar-la a part perquè cadascú li doni el punt de potència que desitgi.

Arròs, frijoles, totopos i guacamole!

A banda de la carn, en una taula mexicana no poden faltar altres asos com ara l’arròs i els fesols negres, uns totopos (nachos) cruixents i, naturalment, un bon guacamole. Per preparar-lo, necessitaràs, per cada quatre alvocats, un ceballot, dos tomàquets, una llimona, sal i mitja cullerada de coriandre. Pica tots aquests ingredients, en primer lloc, i després, els alvocats. Barreja-ho tot i ja ho tens! Si vols que sigui un xic picant, posa-hi una mica de xili tallat ben fi.

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later