Blog

Manualitats amb pasta per fer amb la família

25 Maig 2016

S’acosta el cap de setmana i és hora de fer plans amb els petits de casa. Et ve de gust una tarda de treballs manuals amb la família? Pintar, enganxar, dibuixar i deixar volar la imaginació amb uns fusillis i unes quantes témperes de colors és la proposta original i divertida que et proposem.

Mirall, mirallet…

Per començar, necessitareu una planxa de fusta sense tractar i un mirall que ha de ser més petit que la planxa. Enganxeu el mirall damunt la planxa deixant lliure un “marc”, que serà l’objecte de bogeria decorativa i d’habilitat dels més petits. Mentre es fixa bé la goma d’enganxar, pinteu els espaguetis, fusillis, macarrons o farfalles amb témperes de colors, decoreu-los amb purpurina…, tot imaginant com quedarà l’obra d’art. Un cop les peces siguin seques, col·loqueu-les damunt del “marc” fins que trobeu el patró desitjat. El teniu? Enganxeu-les, deixeu-les que s’assequin, i ja tindreu el mirall llest per penjar.

Collarets i braçalets de macarrons!

Si les teves criatures són coquetes, dissenyar les seves pròpies joies és la millor idea. Això sí, aquí els “charms” són macarrons que es pinten amb témperes i es decoren amb retoladors. Per enfilar, la millor opció serà una mica de llana, ja que és més manejable per a les seves mans.

Imaginant amb farfalles

Sí, aquella pasta que té forma de llacet i que tant de joc pot donar a la imaginació. Unes ales de papallona, el llaç d’una trena, una flor… serà el que desitgis. Un exemple: un collage sobre cartolina en què es pugui combinar el dibuix amb les peces enganxades. Una altra idea? Convertir els farfalles amb fitxes de tres en ratlla amb dissenys diferents segons el jugador.

Pot de llapis personalitzat

Continuem pintant i decorant pasta. Aquest cop, macarrons, perquè la seva forma rodona ens permet treballar damunt de superfícies corbes, que és precisament el que volem perquè el que toca ara és personalitzar un pot de llapis per a l’escriptori. Reutilitzarem una llauna buida i neta (abans doblega la vora tallant de la llauna cap endins amb l’ajut d’unes alicates i protegeix-la amb cinta adhesiva de tela). El folrarem de goma EVA de color i hi enganxarem els macarrons decorats.

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later