Blog

Nous per a tothom

16 Desembre 2015

Fred, feina, rutina, estudi, biblioteques, exàmens… i menys hores de llums. Durant els mesos d’hivern, sovint es necessita una dosi extra d’energia per afrontar la fatiga, l’estrès i augmentar l’optimisme.

Les nous tenen una de les proporcions de nutrients més completes del món vegetal i és un dels aliments bàsics de la dieta mediterrània. Consumir-les és una de les maneres més fàcils i naturals de cuidar la nostra salut i estan indicades per a tot tipus de persones. T’expliquem perquè!

  • Si ets estudiant…

Les nous són una de les millors fonts d’àcids grassos omega 3, vitamina B6 i àcid fòlic, components que conserven en bon estat les neurones.

  • Si treballes sota pressió o pateixes estrès…

La melatonina de les nous és fonamental per regular el sistema nerviós, la son, els ritmes cardíacs i ajustar la visió a la llum i la foscor. Les nous són vitals per al desenvolupament mental, millorar la depressió, l’insomni i el nerviosisme. El seu contingut en vitamines del grup B les fa molt recomanables en moments de cansament físic, estrès i tenen un efecte relaxant.

  • Si estàs embarassada o tens fills…

Les nous són l’únic fruit sec que aporta una quantitat significativa d’omega 3 (42 grams proporcionen gairebé 4 grams d’omega3, que superaria la quantitat diària recomanada), imprescindible per al desenvolupament mental del teu petit.

  • Si ets vegetarià…

Les nous són el teu complement ideal. Contenen un 16% de proteïnes, fet que les converteix en un dels aliments d’origen vegetal amb més contingut proteic

  • Si ets diabètic…

Al contenir molt poca quantitat d’hidrats de carboni, és un aliment molt beneficiós per als diabètics perquè regula els nivells de sucre.

  • Si practiques esport…

El seu contingut en vitamines del grup B les fa ideals per a esportistes i persones amb un gran desgast físic i mental.

  • Si tens colesterol…

Les altes quantitats d’àcids grassos poliinsaturats contribueixen a reduir el colesterol en sang.

  • Si et preocupa la teva salut cardiovascular…

Més del 60% de la nou és grassa, però es tracta d’àcids grassos molt saludables, ja que conté omega 3, omega 6 i omega 9. Això converteix les nous en una gran ajuda per al sistema cardiovascular: disminueix el colesterol LDL (conegut com a “colesterol dolent”) i reforcen la capacitat dels vasos sanguinis.

A més, les nous no engreixen i ens ajuden a controlar la gana!

Encara necessites més raons per introduir les nous a la teva dieta?

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later