Blog

Ai, ai, ai, que només falta una setmana… i jo què cuino, aquest nadal?

12 Desembre 2017

T’ha passat el temps volant entre tants sopars de feina i comiats de l’any que s’acaba. I arriben les festes i… OMG! T’havies oblidat d’aquell gran moment tan llunyà ―fa setmanes, tot i que potser semblin mesos― en què et vas animar i vas convidar a bona part de la família o els amics amb la promesa de preparar un menú dels que fan època. Ara falten quatre dies i et negues a encarregar menjar per emportar en un restaurant de categoria i després dir que l’has cuinat tu. I és que un dels teus propòsits per aquest any que entra és, entre d’altres, no mentir. Cuinaràs, i et quedarà de primera. Ho faràs tard, sense preparatius i potser amb un xic de nervis, però ets una d’aquelles persones que treballen millor sota pressió. Apunta’t un menú nadalenc que deixarà els teus convidats bocabadats, i recorda que una cosa és mentir i una altra de molt diferent és ocultar la veritat; vols dir que cal comentar que ho has preparat tot last minute?

Aperitius:

– Piruletes de parmesà

Ingredients per a 4 persones:

300 de parmesà ratllat
50 g de mescla d’espècies (orenga, alfàbrega i pols de tomàquet)

Elaboració:

Disposem una capa de parmesà ratllat damunt d’un paper de cuina sulfuritzat i li donem forma circular amb ajuda d’un motlle de galetes. Col·loquem un bastonet a manera de piruleta i introduïm al microones durant 40 segons. Esperem que se solidifiqui, retirem amb cura i hi espolsem les espècies. Una meravella.

– Pèsols a la menta

Ingredients per a 4 persones:

400 g de pèsols frescos
200 g de menta fresca
150 g de ceba cuita
150 cl de vi blanc sense barrica
Un raig d’oli aromàtic a la llimona

Elaboració:

Introduïm els pèsols en una bossa de forn transparent juntament amb la menta, la ceba cuita, el vi i l’oli aromàtic a la llimona. La tanquem hermèticament i introduïm al microones durant un minut. La idea és portar-ho a taula així mateix, perquè cada comensal obri la seva bossa.

 Daus de foie amb blat de moro fregit

Ingredients:

200 g de foie micuit
200 g de blat de moro fregit
Reducció de vinagre de Mòdena

Elaboració:

En una cullereta de degustació, col·loquem un dauet de foie micuit, blat de moro triturat i un cordó de reducció de vinagre de Mòdena.

Plat principal:

– Espatlla de xai a la mel

Ingredients:

1 espatlla de xai
4 grans d’all
Un branquilló de julivert
300 g de patates petites, senceres
Un got de vi blanc sec
Una cullerada sopera de mel
Oli aromàtic al romaní
Dues culleradetes d’herbes provençals

Elaboració:

Escalfem el forn a 200º C. Salpebrem l’espatlla i la disposem a la safata del forn amb el julivert, el vi, l’oli aromàtic al romaní, els grans d’all i, per últim, les herbes provençals. Col·loquem les patates, ben pelades, al voltant de la carn.

Introduïm al forn durant una hora i quart aproximadament i tombem la carn de tant en tant. Obrim, untem la mel amb un pinzell i deixem al forn 20 minuts més, fins que la carn adquireixi un to torrat. Llesta per anar a taula!

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later