Blog

Tres receptes perquè els adolescents es diverteixin cuinant

28 Novembre 2017

De sobte, casa teva vessa de vida, se senten cops de porta i apareixen mitjons als llocs més insospitats. Tens un fill adolescent i, com quan era un nadó, de vegades te’l menjaries i d’altres et penedeixes de no haver-te’l menjat. Als moments en què es comporta com un adult els segueixen episodis, de vegades immediats, en què actua com allò que encara és, en el fons: un nen en constant transformació i amb qui no sempre és fàcil relacionar-se.

Una bona manera de fer-ho és compartir-hi temps a la cuina, sens dubte l’estança de la casa que més convida a les confidències, la que potser transmeti més bones vibracions i la més idònia per a una dosi de quality-time entre pares i fills. Et donem algunes idees perquè cuineu junts sense que els teus fills adolescents fugin esparverats, i de pas demostrar que ets ―perquè ho ets, què carai― un pare o mare guai i enrotllat.

Sushi
Res tan laboriós i relaxant com cuinar uns makis casolans i després regalar-vos amb un bon sopar japonès, amb bastonets, al menjador de casa. De fet, el millor serà que visiteu junts alguna botiga asiàtica per comprar l’estera, els bastonets i uns bols petits per a la salsa de soja, a més dels ingredients dels deliciosos makis. Deixa’ls triar a ells, encara que decideixin convertit aquell maki de salmó i alvocat que tenies al cap en un de pollastre arrebossat amb ketchup. Compteu junts els minuts perquè l’arròs no es passi i enrotlleu, amb ajuda de l’estora, les vostres obres d’art. Que els teus fills tindran més traça enrotllant els makis ho sap fins i tot l’apuntador, i també que sortiran molt més bons els seus, de vedella i maionesa, que els teus, amb cogombre i api. Guanyaran la batalla i durant el sopar riuran molt de la teva falta de destresa; de fet, és probable que les bromes sobre la teva habilitat amb el sushi durin anys. Però no són precisament aquests els grans moments de la vida?

Rebosteria industrial casolana
Tal com ho sents. I és que a casa es pot fer des d’un Bony fins a una Pantera Rosa, per no parlar de dònuts, magdalenes, galetes de xocolata i qualsevol delícia dolça que et passi pel cap. Batuts d’Oreo, Kit Kat fregit, coca de Nutella o fins i tot, si preferim el salat, Boca Bits casolans! Els encantarà escapar-se una tarda de l’ambient healthy que regna a casa i entregar-se al plaer de crear, per exemple, una Pantera Rosa. La recepta és ben senzilla: només cal fer una coca, preparar un farcit a base de nata freda i sucre de vainilla i cobrir-ho amb una capa de xocolata blanca de rebosteria amb colorant rosa. Assegura’t que en sobrin i se’n pugui endur l’endemà a l’institut per esmorzar: ja veuràs com farda.

Com ens agrada l’hamburguesa
És un cavall guanyador, un plat que no falla mai: amb unes patates fregides, un refresc i una pel·lícula és el somni de qualsevol, tingui l’edat que tingui. La idea és que feu a casa una hamburguesa “de veritat”, és a dir, que aneu a comprar la carn picada i la munteu vosaltres. No us oblideu de comprar un bon pa, un formatge que us agradi i complements a discreció. També us animem a elaborar vosaltres mateixos una maionesa casolana a base d’oli d’oliva verge extra, ou i un xic de suc de llimona. I després Blade Runner? D’acord, però que sigui de la teva època: poseu-vos la d’en Ridley Scott.

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later