Blog

Receptes apanyades i sense greixos afegits

20 Desembre 2017

Adéu, garrins. Fins l’any que ve, torrons. Ens tornarem a trobar, amics massapans. Encara queda un darrer gran tiberi nadalenc, però el nostre estómac ja s’ha pronunciat: ha dit prou. Prou de greixos i de proteïna; ni una gota més de sucre després d’aquest festival interminable de calories que han estat les festes. No i no. L’empatx és tan gran que només ens queda una opció si no volem explotar: muntar un dinar nadalenc saludable, que consisteixi en plats lleugers i que quedin bé, per fer-nos oblidar aquells guisats greixosos que, en altres temps, van ser els nostres fidels companys de viatge. Aquí tens algunes idees.

Un arbre de Nadal de bròcoli. És una idea infal·lible i senzillíssima. Prepara un bròcoli al vapor, amaneix-lo com t’agradi més (què et sembla una vinagreta amb base de crema balsàmica?) i disposa’l damunt d’una safata amb forma d’arbre de Nadal. El pots decorar amb uns tomaquets cherry al forn, elaborar un tronc de pastanaga i fer servir trossets de coliflor, amanida també com cal, com si fossin llums. Saludable i molt, molt divertit. Si ho prefereixes, també pot ser les postres: pots crear un arbre amb fruites de diferents colors.

Una crema de patata amb llagostins. Un plat senzill, contundent i bo, que agradarà a petits i grans i ens estalviarà el menú infantil. A més, és molt econòmic. Serà un entrant perfecte, ben a l’alçada d’aquells brous hipergreixosos que has estat menjant fins ara.

Una carabassa al forn amb espinacs, bolets i fruits secs. El secret més ben guardat de qualsevol cuiner és aprofitar sempre al màxim els productes de temporada. Una recepta que mai no falla, molt baixa en calories i deliciosa, consisteix en una bona carabassa al forn, tallada per la meitat, acompanyada d’una guarnició d’espinacs i fruits secs (i unes patates, si ho desitges). El seu sabor dolç i melós agradarà a tota la família, i us sentireu lleugers i hipervitaminats.

Una fondue de xocolata negra amb fruita. En lloc d’aquelles postres cremoses, els gelats i els torrons i altres dolces temptacions nadalenques, pots optar per una fondue de fruites variades amb xocolata negra fosa: no falla mai.

Broquetes de verdures. La broqueta sempre vesteix, permet nombroses combinacions i podem sorprendre el personal amb creacions sui generis. Què et sembla una mescla de tofu, carbassó i tomàquet cherry? O pollastre amb albergínia i pastanaga? O una amanida caprese amb tomàquet cherry, boles de mozzarella i raves petits?

Canelons vegetals. I si substituïm la clàssica pasta de canelons per tires de carbassó farcides amb verduretes al gust? Una beixamel lleugera a base d’oli d’oliva verge extra i beguda de nou i ja tindrem un plat saludable i vistós, equiparable als canelons clàssics. Si prefereixes optar per la pasta, sempre pots elaborar un simulacre d’espaguetis amb tires fines de carbassó: són boníssims i sempre aconsegueixen sorprendre el personal.

Peix cru al poder. Ceviches i tàrtars seran els reis del mambo si busquem un dinar nadalenc healthy. Són plats molt saborosos i que queden bé, poc habituals a les taules de festes, que reforçaran la nostra imatge sibarita i aportaran molt poques calories i un munt de nutrients.

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later