Fer un sopar lleuger per sobreviure a la sobredosi de menjar i més menjar que patiràs durant els dies de Nadal és, més que una opció, obligació. Però tens el cap tan carregat com l’estómac i no se t’acut què pots preparar. Nosaltres t’ajudem amb aquestes tres idees saludables i lleugeres
Crudités amb hummus
Les crudités mai no fallen. El puntet cruixent i fresc d’una pastanaga, d’un cogombre, o d’un carbassó… no té preu. Les pots prendre tal qual o pots fer una vinagreta o un hummus, per als quals sempre et caldrà un bon oli d’oliva verge extra. Tingue’la mà!
Torrada d’alvocat amb tomàquet i fruita seca
En un bol, redueix l’alvocat a pasta. Tot seguit, agafa una llesca de pa torrat sucada amb tomàquet i unta-la amb la pasta d’alvocat. Posa-hi un raig d’oli d’oliva verge extra, pebre negre molt, sal i nous i pinyons esmicolats.I ja hi pots clavar una queixalada (tot i que no voldràs: queda taaaaaan bufona).
Amanida de peres i avellanes torrades
Fàcil i ràpida. Posa unes fulles d’enciam en una safata i, damunt, gerds, groselles, avellanes torrades i trossos de pera. Amaneix-la amb una vinagreta d’oli d’oliva verge extra, vinagre de poma i sal, i ja la tens! També pots afegir-hi pollastre i llavors perquè sigui un plat amb més consistència.