Blog

4 tendències gastronòmiques que triomfen arreu

25 Gener 2016

Vivim en un món cada cop més globalitzat, més connectat, més pròxim, en què les tendències corren com la pólvora. El que avui es posa de moda a Nova York té la capacitat d’arribar a l’instant, via Instagram, Facebook o Twitter, a l’altra punta del planeta. Aquests nous recursos i comportaments socials fan que les modes no només s’estenguin rapidíssimament, sinó que, a més, siguin molt més globals que anys enrere. Vols saber què és tendència i què ho serà aquest any 2016? Pren-ne nota.

Coses saludables.

Cada cop tenim més integrada la frase “som el que mengem”, i que per cuidar-nos per fora també ho hem de fer per dins. En aquesta línia, les tendències de consum de productes eco, artesanals o alternatius, com les llets d’origen vegetal o productes en la seva versió més integral, continuen a l’alça. Tendirem a comprar aliments sense additius, menys processats. I també healthy gadgets, com l’espiralitzador de verdures a què devem els nous zoodles que fan furor a la xarxa.

Entrepans d’estil street food.

El menjar de carrer es manté en bon forma i troba propostes basades en el pa i altres aliats. Un estil de cuina que no només són gastronetes i parades de menjar de carrer. Cada cop hi ha més espais gastronòmics que han apostat per una oferta d’aquest estil als seus establiments, fins i tot de manera monotemàtica. Així, trobarem propostes de primera qualitat a qualsevol racó del món, amb ingredients excel·lents, frescos, de proximitat, pans fantàstics i sabors globals, tant en versió entrepà, sandvitx o l’aclamat panet xinès bao bun.

Els superaliments.

No és res nou, però cada any se sumen més aliments a aquesta llista de “súper” que els nutricionistes frenen amb sentit comú constantment, per calmar l’enrenou general. I doncs? No són un miracle, ni curatius, ni res per l’estil, només aliments naturals, la majoria d’origen vegetal, que ofereixen una aportació interessant de nutrients beneficiosos per a l’organisme. Si la quinoa, el kale i les llavors de chía han arrasat últimament, ara caldrà que memoritzis noms com açaí (margalló del Brasil), sorgo, teff i freekeh.

Benvinguts greixos (saludables).

Sembla que per fi pararem, poc a poc, d’estigmatitzar els greixos. El gran aliment de moda el 2015, l’alvocat, va portar a l’alça el valor positiu dels anomenats “greixos bons” o insaturats, presents també en altres aliments com l’Oli d’Oliva Verge Extra, el peix blau i la fruita seca. Entendre com es comporten, les funcions que tenen dins del nostre organisme ―per exemple, que són necessaris per dissoldre les vitamines liposolubles― o les diferències que hi ha entre greixos insaturats, saturats i hidrogenats, permetrà recuperar aquest macronutrient de l’exili a què algunes dietes i mites falsos van enviar.

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later