Blog

Tercer finalista del nostre concurs Receptes amb Història

16 Juny 2016

Aquesta és la Recepta amb Història de Nil Pont i Pujol, el tercer finalista del nou concurs de Borges. 

Els 44 anys de la meva mare

Per explicar la recepta del meu exquisit Risotto del xampinyons em remuntaré al 3 de novembre del 2013, dia que la meva mare complia 44 anys i els germans amb les parelles venien a casa a sopar. Amb aquest context vaig començar a tenir les idees més clares sobre el meu possible futur laboral (tot i els mils dubtes que encara tinc…) i la meva gran devoció: la cuina.

Bé, disculpeu, em presentaré i després seguiré amb la història de la meva recepta. Em dic Nil Pont i Pujol, sóc de Lloret de Mar i sóc un freaky de la cuina; m’apassiona, em passo una gran part del dia veient receptes originals i cuinant-les, fotos a les xarxes socials, llegint llibres de cuina, etc.

Tot va començar, com deia, el 3 de novembre del 2013, dia en que ens reuníem els cinc germans, les parelles dels tres germans grans (jo sóc el quart) i els pares per celebrar l’aniversari de la meva mare. Fins llavors, quan ens trobàvem tots a casa per celebrar qualsevol aniversari, la meva mare sempre és qui feia els sopars i jo l’ajudava i, si podia, hi afegia algun petit detall que creia que hi podia quedar bé o m’encarregava dels postres.

Però aquest dia vaig voler ser jo l’encarregat de tot el sopar! En tenia moltes ganes, sabia que el risotto era un plat que em podia quedar bé i volia sorprendre a tots els convidats.

Així que m’hi vaig posar seguint els passos de la pàgina web que m’apassionava; la talpascual. M’hi vaig posar amb una energia i una sensació interna que no acabava d’entendre però em feia estar molt i molt a gust, semblant a la sensació de les papallones a la panxa de quan t’estàs enamorant.

No sóc una persona que acostumi a tirar-me flors gaire sovint, més aviat el contrari. M’atabala ser el centre d’atenció de tothom i que comencin a avaluar el plat que m’hi he deixat la pell cuinant. Però aquell dia, quan vaig provar el risotto per saber com havia quedat, el vaig trobar boníssim, de restaurant de categoria!

Mentre esperàvem que arribés tothom vaig acabar de decorar el pastís que també havia preparat per la meva mare i amb el meu pare i la Nora, la meva germana petita, vam parar i decorar la taula.

Van començar a arribar els germans grans amb les parelles: el Pol i la Clàudia, la Nina i el Francis i la Naima i en Pep. Quan quedava ben poc perquè arribés la mare de treballar ja ho teníem tot enllestit. Va arribar, la vam felicitar, petonets amunt i petonets avall i vam seure a taula. En aquest moment els nervis m’estaven acorralant… Vam servir els plats del risotto i abans que l’hagués provat, en Pol, el segon més gran, ja deia que era el millor risotto que havia provat mai! Després tot va ser una allau de felicitacions… Gairebé ni m’ho creia, se’m van posar els ulls plorosos i tot.

Des d’aquell dia compto els dies que queden per celebrar un altre aniversari amb la família i penso en quins plats puc preparar per sorprendre’ls a tots.

He d’admetre que no m’agrada gaire estudiar i tinc força clar que faré el mòdul de grau mitjà en cuina, que és on realment gaudeixo i sempre aprenc coses noves que em fascinen.

Així que Francis Paniego, si algun dia necessites un ajudant de cuina amb una gran energia i motivació per aprendre, ja saps amb qui comptar…

RISOTTO DE XAMPINYONS

Dificultat: Mitja
Temps de preparació: 45 minuts
Comensals: Més de 6

Ingredients:

750 grams d’arròs rodó
450 grams de xampinyons
2 copes de vi blanc
3 cebes mitjanes
10 dents d’all
200 grams de mantega
125 grams de formatge parmesà ratllat
2 litres i mig de caldo de pollastre
Oli d’oliva Borges verge extra
Pebre negre mòlt
Sal
5 ramells de julivert

Pas a pas:

1r En primer lloc, piquem les cebes i cinc dents d’all i les posem a la paella a foc mitjà fins que quedin dauradetes.

2n Tot seguit, afegim l’arròs a la mateixa paella, el remenem durant un minut i hi afegim les copes de vi blanc fins que s’evapori  l’alcohol.

3r Un cop evaporat el vi, afegirem tres cullerots del caldo de pollastre. Un cop l’arròs les hagi absorbit, n’afegirem una cullerada rere l’altra fins acabar el caldo.

4t A continuació, piquem l’all restant i els ramells de julivert i els saltegem durant uns 5 minuts a foc mitjà a una paella a part de la que tenim l’arròs. Tallem els xampinyons a làmines (en cas que no vinguin tallats) i els afegim en aquesta mateixa paella durant 5 minuts més.

5è Afegim aquest darrer saltejat de xampinyons a la paella on hi tenim l’arròs i ho remenem uns 3 minuts.

6è Ja per acabar, incorporem la mantega i el formatge parmesà ratllat i ho anirem remenant fins que es fongui. Llest per menjar!

Borges - Recetas con Historia - Risotto de champiñones

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later