Blog

Tres receptes d’hamburguesa, sense carn!

29 Juliol 2016

Qui diu que les hamburgueses només poden ser de carn? Si ets un cuinetes i t’interessen les alternatives saludables, aquí tens tres receptes d’hamburguesa per llepar-se els dits: dues, cent per cent vegetals, i una de peix.

Hamburguesa de llenties

Sí, sí, ho has llegit bé. Els llegums són una alternativa excel·lent com a base d’una hamburguesa vegetal: cigrons, fesols, o llenties, com en aquesta proposta per a la qual necessitaràs 300 g de llenties i 50 g de farina (molt millor si és integral), una ceba, dos grans d’all, sal, pebre, julivert fresc, comí en pols i oli d’oliva verge extra. Abans que res, posem les llenties en remull i les hi deixem cinc hores. A continuació, les coem amb aigua i sal fins que siguin tendres, les escorrem i deixem que s’assequin. Un cop seques, les posem en un bol gros, les aixafem amb una forquilla i hi afegim la ceba, el julivert i l’all, tot ben picat. Adobem aquesta mescla amb sal i pebre i l’especiem amb comí. Tot seguit, hi afegim la farina i ho barregem bé. Deixem que reposi durant 15 minuts i ja tindrem la massa a punt per donar forma a les hamburgueses i fregir-les. Si vols donar-los una nota més d’originalitat, pots substituir el comí per cúrcuma.

Hamburguesa d’arròs, espinacs i fruits secs

200 g d’arròs cuit, 100 g d’espinacs cuits, un grapat petit de nous pelades i un d’avellanes, un gra d’all, una ceba tendra, salsa de soja, farina de galeta, orenga i oli d’oliva verge extra. Barregem els espinacs amb la ceba picada, el gra d’all picat i els fruits secs trossejats. Afegim l’arròs a aquesta mescla, ho tornem a barrejar bé i, perquè la combinació sigui ben saborosa, hi posem un xic d’orenga, al gust, i la salsa de soja. Per acabar, hi afegim la farina de galeta, a poc a poc, fins que veiem que la massa té la consistència desitjada, és a dir, prou espessa perquè no es desfaci quan es fregeix. Si volem que sigui més suculenta hi podem afegir un ou.

Hamburguesa de salmó

Llegums, cereals, i per què no, peix. Hem escollit el salmó pel seu sabor potent i la seva personalitat, però pots fer servir altres peixos com ara el lluç. Necessitaràs: 500 g de salmó fresc (per a aquesta recepta el millor és fer servir filets, ja que no tenen espina), una ceba tendra, anet fresc, pebre negre, sal, farina de galeta i oli d’oliva verge extra. És important treure la pell al salmó i comprovar que no té absolutament cap espina. Quan el tinguem ben net, comencem a trinxar-lo amb un ganivet gros i ben esmolat. Hi afegim la ceba tendra i l’anet ben picats, un parell de grapats de farina de galeta, sal i pebre. Barregem bé la mescla i ja la tindràs a punt per donar-li forma d’hamburguesa.

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later