La pasta és una font de nutrients perfecta per a qualsevol dieta. Ja ho vam demostrar i compartir fa poc, amb algunes receptes de pasta baixes en calories i receptes de pasta si estàs fent dieta. Però ara ens toca posar-nos en mode vegetarià per demostrar-te que una pasta pot ser també una alternativa excel·lent més enllà de bolonyeses i carbonares. Ho mirem?
Amb albergínia i cacauet
Necessitarem 1 albergínia gran, 4 tomàquets pelats, 1 ceba, un grapat petit de cacauets, 2 alls picats, sal, oli d’oliva verge extra i alfàbrega fresca.
Fregim les albergínies en daus i reservem. Sofregim la ceba i hi incorporem l’all, els tomàquets, l’alfàbrega picada i la sal, fins que la salsa està llesta. Molem els cacauets i els afegim. Hi incorporem la pasta cuita i ben escorreguda.
Amb carxofes i nous
Els ingredients aquesta vegada són 5 carxofes fresques, 2 cebes tendres, 3 pastanagues, 70 g de nous, oli d’oliva verge extra, pebre, sal i el suc de mitja llimona.
Rentem i tallem les carxofes, i les submergim en aigua amb el suc de llimona. Rentem i trossegem la resta de la verdura, la saltegem i reservem. Escorrem bé les carxofes i les saltegem també en oli d’oliva verge extra. Hi incorporem de nou la verdura reservada i salpebrem. Un cop l’hem barrejat amb la pasta, hi incorporem les nous en el moment de servir.
De carbassa i tofu
Aquesta recepta requereix 200 g de carabassa, 200 g de tofu, 1 porro, 2 tomàquets, 5 avellanes, oli d’oliva verge extra, sal i coriandre.
Ofeguem el porro tallat molt fi. Hi incorporem la carbassa a dauets i, un cop daurada, el tofu, també tallat a dauets. Tindrem llesta la pasta cuita i la salsa, que es prepara a la batedora amb els tomàquets pelats, el coriandre, les avellanes i una mica d’oli d’oliva verge extra. S’incorpora la pasta a la carbassa i el tofu. Remenem una mica i hi afegim finalment la salsa.