Blog

Com podem treure el màxim partit de la pasta freda

27 juny 2017

Una bona manera d’assegurar-nos un dinar nutritiu, saludable i deliciós encara que tinguem poc temps comença amb un simple gest: tirar una mica més de pasta a l’olla quan la cuinem a casa. Si la deixem refredar, serà la base ideal per elaborar plats deliciosos i variats, multicolors i molt i molt estiuencs. Aquí van alguns suggeriments per treure el màxim partit de la pasta freda.

Amanida caprese, però de pasta!
Tomàquets bons (a l’estiu és temporada, així que cal aprofitar-los al màxim), mozzarella, alfàbrega fresca, pasta al dente (els farfalle queden molt bé, i és una pasta fina i lleugera) i un bon oli d’oliva verge extra. Ja tindrem una amanida caprese de pasta, que ens aportarà energia, vitamines i antioxidants i ens deixarà tips i feliços.

Peix cru
Tonyina o salmó crus, que ens aportaran una bona dosi d’àcids grassos omega-3, amb una pasta estil fusilli i qualsevol altre ingredient a còpia de verdures fresques: pastanagues, remolatxa, raves petits … Un àpat nutritiu, complet i saborós.

Amanida de superaliments
Des d’algues a kale o alvocat. Tots aquests superaliments combinen estupendament amb la pasta freda, a la qual també hi podrem afegir altres superaliments en forma de llavors: des de xia a sèsam. Aquest plat és una bona manera de cuidar-nos per dins i per fora utilitzant la pasta, de sabor neutre i textura contundent, com a base.

Amanida superproteica per a vegetarians
Una amanida de pasta amb tofu fresc, alvocat i fruita seca, que podem amanir amb una bona crema balsàmica que li aporti sabor, suposarà una injecció de proteïnes sense necessitat de menjar carn ni peix. És, a més, molt baixa en calories.

Grega
Pasta, formatge feta, unes bones olives negres i un amaniment d’oli d’oliva i, si ens ve de gust, un vinagre balsàmic que aporti un toc de sabor. Hi podem afegir també unes fulles de ruca o canonges i ens sentirem a Grècia mateix.

Pesto
No hi ha res més senzill. Una bona pasta al dente i un pesto vermell o verd en funció del que el cos ens demani. Pot funcionar com a plat únic i és saborós, sa i nutritiu.

Menys és més
No cal complicar-se amb receptes rocambolesques per improvisar una amanida de pasta. N’hi ha prou amb mirar què ens queda al rebost i utilitzar la pasta com a base. Quan la calor pica i el cos ens demana un menjar minimalista i energètic n’hi ha prou amb uns espaguetis freds amb tomàquets, pastanaga i, si en tenim, un toc de formatge fresc. Una vinagreta d’oli d’oliva verge extra i mel li quedarà la mar de bé a aquest plat tan lleuger i refrescant.

Amb fumats
De la mateixa manera que funciona bé amb el peix cru, l’amanida de pasta amb salmó o bacallà fumats és un valor segur. Podem aportar un toc de fruita seca i alguna espècia al gust, com l’alfàbrega o l’orenga.

Cèsar de pasta
Si l’amanida Cèsar ja sol ser tot un èxit, encara ho serà més si hi afegim un toc de pasta freda. Amb pollastre, ou, pa ratllat i parmesà, no estarem precisament davant una amanida light però, què caram, un dia és un dia.

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later