Blog

Virtuds nutricionals i gastronòmiques dels olis aromàtics

4 Desembre 2017

Els olis aromàtics són una font de plaers innumerables. Tants, que se’ns han acudit aquests quinze sense esforçar-nos-hi gaire.

1– Poden modificar del tot el sabor i la personalitat d’un plat. Si prepares una amanida amb una vinagreta a base d’oli aromàtic de soja i gingebre hi donaràs un toc asiàtic; si, al contrari, n’esculls un d’alfàbrega, la teva recepta adoptarà una personalitat profundament mediterrània. Si el que vols és aportar un aire més atrevit i transgressor, un oli aromàtic de bitxo i cardamom marcarà la diferència.

2– Són cardiosaludables. L’oli d’oliva verge extra amb què s’elaboren els olis aromàtics conté un alt percentatge de greixos monoinsaturats, beneficiosos pel cor i que ajuden a mantenir el colesterol a ratlla.

3– Són lleugers. Això no significa que no siguin calòrics, si bé és cert que, com que són tan saborosos, n’hi haurà prou amb un simple rajolí per donar aquell toc especial a un plat. Les salses, en canvi, acostumen a ser molt més pesades i calòriques.

4– Són alts en polifenols, unes substàncies amb acció antioxidant que combaten l’envelliment cel·lular i prevenen la formació de cèl·lules cancerígenes.

5– Enforteixen els ossos, que és quelcom fonamental per a l’organisme a partir d’una certa edat.

6– Ens estalvien feina. Un exemple? Un raig d’oli aromàtic a l’all fregit quedarà ideal, per exemple, amb els famosíssims spaghetti all’aglio e olio: aportarà el sabor necessari a una recepta fantàstica, que estarà llesta en el temps que triguin a coure’s els espaguetis. Un pessic de parmesà bo i el resultat serà per llepar-se’n els dits.

7– Ens permeten viatjar pel món sense haver de sortir de casa. ¿I si comprem uns dauets de formatge feta, un bon enciam i tomàquets frescos i ho amanim tot amb oli aromàtic d’olives negres? Ens sentirem al cor de Grècia!

8– Rebaixen els nivells de glucèmia en les persones diabètiques.

9– Són perfectes per a tota la família, fins i tot els més menuts. Els olis aromàtics ajuden els nens a familiaritzar-se amb nous sabors i incorporar-los a la seva alimentació quotidiana. De fet, el consum regular l’oli d’oliva s’associa amb un augment de pes menor durant la infància.

10– Donen un toc diferent a les nostres amanides. Has provat d’afegir a la teva maionesa casolana un toc l’oli aromàtic a l’escorça de llimona? Resultarà un complement excel·lent, aquell “no sé què” que marca la diferència i deixa els nostres convidats bocabadats.

11– Substitueixen les espècies. A casa no sempre disposem d’alfàbrega o romaní frescos, dues espècies típicament mediterrànies que es fan servir molt en receptes d’origen italià i carns, respectivament. L’oli aromàtic omplirà la nostra cuina amb el sabor i la personalitat d’aquestes herbes.

12– Desperten els sentits. I els amants del bon menjar saben molt bé que la gastronomia va més enllà del gust. Gaudir del plaer d’una bona taula comença per la vista i l’olfacte, i res millor que un oli aromàtic per emocionar-nos amb un plat, abans fins i tot de tastar-lo.

13– Són un trosset de Ferran Adrià, ja que el conegut xef ha creat la línia d’olis aromàtics Borges. Si en tires unes gotes als teus plats, portaràs a la teva llar la inspiració de qui ha estat, probablement, el millor xef de cuina de tots els temps.

14– Mantenen a ratlla el deteriorament mental, i per això són indicats per prevenir malalties com l’Alzheimer.

15– I el més important de tot: són boníssims! Els olis aromàtics condensen en una sola gota tota l’aroma i untuositat de l’oli d’oliva, combinades amb els sabors i matisos dels ingredients més diversos de tot el món. Pur sabor i versatilitat!

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later