Un plat saludable, fàcil de preparar i saborós. Perfecte per a compartir amb la família o els amics!
Receptes
Albergínia farcida
Ingredients
- 2 albergínies grans
- 150 g de carn picada (meitat de vedella i meitat de porc)
- 1 ceba
- 2 grans d’all
- 1 tomàquet madur
- 70 g de nous Borges
- Un raig d’oli d’oliva verge extra Borges
- Sal i pebre
- 80 g de formatge per fondre (al gust)
Pas a pas
-
Pas 1
Escalfa el forn a 180 °C.
-
Pas 2
Talla les albergínies al llarg i extreu-ne la polpa amb una cullera, deixant una vora d’1 cm aproximadament. Pica la polpa i reserva-la.
-
Pas 3
Posa les meitats d’albergínia en una safata de forn, ruixa-les amb una mica d’oli d’oliva verge extra i posa-les al forn durant 15 minuts.
-
Pas 4
En una paella amb un raig d’oli d’oliva verge extra, sofregeix la ceba i l’all. Afegeix-hi la carn picada i cuina-la fins que es dauri.
-
Pas 5
Afegeix-hi la polpa d’albergínia picada, el tomàquet ratllat i les nous triturades. Cuina-ho tot a foc suau durant 10 minuts. Si fa falta, pots anar retirant aigua. Salpebre-ho al gust.
-
Pas 6
Treu les mitges albergínies del forn i farceix-les amb la mescla de carn, verdures i nous. Empolvora-les amb el formatge per fondre i posa-les al forn 15 minuts més.