Talla les albergínies per la meitat, de llarg a llarg, i fes uns talls petits a la polpa amb un ganivet. Posa-les al forn a uns 180 ºC durant 20 minuts aproximadament, en funció de la mida de les albergínies. Un cop retirades i refredades, treu la polpa amb un ganivet i reserva-la.
Receptes
Albergínies farcides de gambes i barretes Krissia
Ingredients
- 4 albergínies
- 500 g de gambes pelades
- 300 g de barretes Krissia
- Un raig d’oli d’oliva verge extra Borges
- Un raig de vinagre balsàmic de Mòdena Borges
- 2 gots de llet sencera
- 4 cullerades de farina
- Un pessic de formatge ratllat al gust
- Un pessic de nou moscada
Pas a pas
-
Pas 1
-
Pas 2
En una paella amb un raig d’oli d’oliva, salteja les gambes i les barretes Krissia. Quan ja siguin daurades, afegeix-hi la polpa de l’albergínia i salteja-ho tot junt, fins que les albergínies siguin cuites. Afegeix un raig de vinagre balsàmic de Mòdena i salpebre-ho.
-
Pas 3
Incorpora-hi la farina i ofega-la uns minuts, perquè quedi cuita. Tira-hi la llet sencera a poc a poc (si és tèbia, millor) i remena contínuament, fins que la mescla agafi una textura de beixamel. Rectifica de sal i pebre i posa-hi, si vols, un pessic de nou moscada.
-
Pas 4
Farceix les albergínies amb la mescla, cobreix-les amb el formatge ratllat i gratina-les les al forn.