Nutritiva, atipa i és fà cil de preparar. Què més es pot demanar a una recepta?
Receptes
Amanida de patata
Ingredients
- 1 kg de patates
- 1 pebrot verd
- 1 pebrot vermell
- 1 ceba
- 200 g de tonyina de llauna
- 60 g d’olives verdes
- 4 ous
Per a la salsa:
- 200 ml de beguda d'ametlla Borges
- 2 cullerades de mostassa
- ½ llimona
- Un pessic de sal
- 300 ml d’oli d’oliva verge extra Borges
Pas a pas
-
Pas 1
Bull les patates pelades i senceres durant uns 20 minuts (depenent de la mida que tinguin). Bull els ous en un altre cassó durant uns 10 minuts.
-
Pas 2
Posa en un bol els pebrots i les patates tallats a cubs, la ceba a la juliana, la tonyina esmicolada i les olives. Amaneix-ho amb sal i un raig d’oli d’oliva i deixa-ho refredar.
-
Pas 3
Per a la salsa, mescla bé la beguda d’ametlla amb la mostassa. Tira-hi el suc de la llimona i, per acabar, l’oli d’oliva, molt a poc a poc i sense parar de remenar, fins que la salsa agafi una textura consistent. Rectifica de sal.
-
Pas 4
Finalment, talla els ous a quarts i disposa’ls damunt de l’amanida, que pots servir amb la salsa incorporada o bé a part, perquè cada comensal se’n serveixi al gust.