Deixar reposar uns cinc minuts i servir. És un plat que a Catalunya s’acostuma a menjar sovint per Quaresma.
Receptes
Arròs amb bacallà
Ingredients
- 400gr de bacallà
- 300gr de rotllets de coliflor
- 400gr d'arròs
- 4 alls
- 1 ceba
- 2 carxofes
- 100gr de pèsols
- 2 tomàquets
- 2dl d'Oli d'Oliva Verge Extra Borges
- Pebre vermell
- Safrà
- Sal
- 1 1/4 litre d'aigua
Pas a pas
-
Pas 1
Tallar el bacallà i rostir-lo sobre la flama del foc, treure la pell i les espines, dessaleu una mica i esmicolar. Treure les fulles més dures de les carxofes i tallar-les a quarts. En una cassola de fang, amb l’oli indicat, sofregiu la ceba tallada fina, deixar que agafi color i afegir el pebre vermell; ràpidament, posar el tomàquet ratllat i deixar que es cogui lentament.
Quan estigui ben sofregit, posar les carxofes, barrejar i afegir l’arròs, ofegar una mica a foc viu i afegir l’aigua bullint. Quan tinguem la coliflor a punt, trossejada i neta, afegiu-la a la cassola amb el bacallà i els pèsols desgranats. Aromatitzar amb el safrà torrat.
La cocció ha de durar divuit minuts. Provar el punt de sal, ja que el bacallà podria quedar una mica salat i malmetre l’arròs. Deixar reposar uns cinc minuts i servir. És un plat que a Catalunya s’acostuma a menjar sovint per Quaresma.