Receptes

Bacallà tradicional nadalenc

60 min

Temps

4 persones

Racions

FÀCIL

Dificultat

0 / 5 (0 votes)

Valoració

Bacalla tradicional nadalenc

Ingredients

  • 800 g de llom de bacallà, ja dessalat
  • 7 pebrots de romesco
  • 1 ceba gran
  • 2 grans d’all
  • 1 llesca de pa de pagès (sense crosta)
  • 1 galeta maria
  • 100 g de salsa de tomàquet natural
  • 2 vasos de aigua
  • 50 g de farina de trigo
  • 80 g de nous picades Selección
  • Un raig d’oli d’oliva verge extra Borges
  • Sal i pebre

Oli verge extra

Nous amb closca, origen Califòrnia

Pas a pas

  1. Pas 1

    Escalfa els pebrots de romesco en una olla amb un mica d’aigua fins que s’estovin. Retira’n les llavors, les cues i la pell; pica’n la carn i reserva-la.

  2. Pas 2

    Sofregeix la ceba picada en una cassola amb oli d’oliva verge extra. Afegeix-hi l’all tallat ben fi, cuina’l uns minuts i incorpora-hi el pa i la galeta maria esmicolats.

  3. Pas 3

    Quan el pa es dauri, posa-hi els pebrots de romesco i la salsa de tomàquet. Salpebre-ho i cuina-ho tot durant uns minuts. Aboca-hi l’aigua i cuina- ho uns 25 minuts més, a foc baix i remenant de tant en tant. 

  4. Pas 4

    Passa el bacallà per farina i fregeix-lo en oli d’oliva verge extra. Incorpora a la salsa el bacallà i les nous triturades i cuina-ho tot uns 10 minuts més. Si vols que la salsa quedi fina, la pots passar pel passapuré. 

No hi ha res millor que tenir la recepta a la cuina per a començar!

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later