Escalfa els pebrots de romesco en una olla amb un mica d’aigua fins que s’estovin. Retira’n les llavors, les cues i la pell; pica’n la carn i reserva-la.
Receptes
Bacallà tradicional nadalenc
Ingredients
- 800 g de llom de bacallà, ja dessalat
- 7 pebrots de romesco
- 1 ceba gran
- 2 grans d’all
- 1 llesca de pa de pagès (sense crosta)
- 1 galeta maria
- 100 g de salsa de tomàquet natural
- 2 vasos de aigua
- 50 g de farina de trigo
- 80 g de nous picades Selección
- Un raig d’oli d’oliva verge extra Borges
- Sal i pebre
Pas a pas
-
Pas 1
-
Pas 2
Sofregeix la ceba picada en una cassola amb oli d’oliva verge extra. Afegeix-hi l’all tallat ben fi, cuina’l uns minuts i incorpora-hi el pa i la galeta maria esmicolats.
-
Pas 3
Quan el pa es dauri, posa-hi els pebrots de romesco i la salsa de tomàquet. Salpebre-ho i cuina-ho tot durant uns minuts. Aboca-hi l’aigua i cuina- ho uns 25 minuts més, a foc baix i remenant de tant en tant.
-
Pas 4
Passa el bacallà per farina i fregeix-lo en oli d’oliva verge extra. Incorpora a la salsa el bacallà i les nous triturades i cuina-ho tot uns 10 minuts més. Si vols que la salsa quedi fina, la pots passar pel passapuré.