En una cassola amb oli d’oliva verge extra abundant, salta els lloms de bacallà. Retira’ls.
Receptes
Patates amb bacallà, la recepta tradicional
Ingredients
- 4 lloms de bacallà ben dessalat
- 1 patata gran
- 1 pebrot verd
- 1 tomàquet
- 1 ceba
- Un grapat de prunes, panses i altres fruites dessecades Borges
- 1 gra d’all
- Un rajolí de vi blanc
- Oli d’oliva verge extra Borges
- Sal i pebre
- 200 ml de brou de peix
Pas a pas
-
Pas 1
-
Pas 2
En el mateix oli, salta l’all i la ceba. Quan s’hagin daurat, afegeix-hi el tomàquet i el pebrot i cou-los durant uns minuts. Afegeix-hi també la mescla de prunes, panses i altres fruites dessecades. Incorpora-hi el vi blanc i cuina’l fins que s’evapori.
-
Pas 3
Afegeix-hi la patata tallada a cubs petits i el brou de peix. Si no n’hi ha prou, hi pots tirar més aigua. Salpebre-ho.
-
Pas 4
Cuina-ho a foc baix durant 25-30 minuts. Incorpora-hi el bacallà i cuina’l juntament amb les patates durant 5 minuts més, perquè els sabors s’integrin.