Mescla la farina tamisada, el sucre, l’ou, la llet, l’aigua i el llevat. Remena-ho a poc a poc i ves incorporant-hi la mantega desfeta fins a aconseguir una mescla homogènia. Afegeix-hi les ratlladures de la mitja llimona.
Receptes
Bunyols de l’àvia
Ingredients
- 400 g de farina de força
- 40 g de sucre
- 1 ou gran
- 150 ml de llet sencera/beguda vegetal Borges Natura
- 75 ml d’aigua
- 10 g de llevat fresc
- 30 g de mantega
- ½ llimona
- Oli d’oliva verge extra per fregir Borges
- Una mica de sucre per empolsar
Pas a pas
-
Pas 1
-
Pas 2
Posa la massa en un bol untat amb oli d’oliva verge extra, tapa-la amb un drap sec i deixa-la reposar un parell d’hores a temperatura ambient, fins que dobli la seva mida.
-
Pas 3
Forma boles amb la massa i fregeix-les en un cassó amb oli d’oliva verge extra abundant, a uns 180 ºC, de manera que la massa suri.
-
Pas 4
Deixa reposar els bunyols damunt de paper de cuina i empolsa’ls amb sucre blanc.