Comencem pel farcit. Tallem les verdures a la juliana o bé tan petites com puguem. Les saltem en una paella amb un rajolà d’oli, a foc mitjà , uns tres minuts o fins que agafin color. Salpebrem i reservem.
Receptes
Calzone de verdures i formatge

Ingredients
Per a la massa:
- 500 g de farina
- 200 ml d’aigua
- 100 ml d’oli d’oliva
- 25 g de llevat fresc
- 15 g de sal (tres pessics)
- Un ou per a pintar-la
Per al farcit:
- 2 pastanagues
- 200 g mongeta tendra
- 100 g de bròcoli
- 200 g de formatge ratllat
- 200 g de salsa de tomĂ quet
- Orenga
- Sal i oli
Pas a pas
-
Pas 1
-
Pas 2
En un recipient mesclem la salsa de tomà quet, les verdures, l’orenga i el formatge ratllat. Reservem.
-
Pas 3
A continuació, preparem la massa. Desfem el llevat en l’aigua i hi afegim l’oli. Posem la farina en un recipient gran juntament amb la sal i després hi vesem la mescla de llevat, aigua i oli. Pastem fins a aconseguir una massa llisa que no s’enganxi als dits.
-
Pas 4
Tallem la massa en quatre trossos i estirem cada tros per donar-hi forma arrodonida. En un costat de cada rodona, però sense arribar a les vores, posem una bona quantitat de farcit. Tanquem la rodona sobre si mateixa, com si fos una cresta o un sobre, i dobleguem el contorn perquè no s’escapi el farcit. Ho pintem amb ou batut i ho posem al forn uns 20 minuts a 180º C.
-
+ IDEES
- El farcit ofereix infinites possibilitats, i per això el calzone és ideal per aprofitar les restes de la nevera. Que et queda una mica de pollastre rostit? Talla’l petitet i posa’l al farcit. Ous durs, restes d’una llauna de tonyina, una mica de verdura del wok… Tot combina!
- Considera el calzone un plat únic, ja que atipa molt i és gustós i complet. A més, aquest que proposem s’adequa totalment a la dieta mediterrà nia: hidrats de carboni + una important quantitat de verdures + lactis.
- La grà cia del calzoneés que el farcit queda protegit per la massa i es resseca menys, de manera que el resultat és més tendre i suculent.