Preescalfael forn a 200 ºC i posa-hi la carbassa tallada en rodanxes, prèviament impregnada d’oli d’oliva verge extra i de la sal i les espècies (nosaltres hem decidit posar-hi un pessic de cúrcuma, però pots optar per una combinació d’herbes provençals, farigola, romaní i fins i tot una mica de comí, que li donarà sabor i personalitat).
Receptes
Carbassa al forn amb vinagre balsàmic i espècies
Ingredients
- 500 g de carbassa tallada en rodanxes
- Un raig d’oli d’oliva verge extra Borges
- Sal i pebre al gust
- Un pessic de cúrcuma
- Una cullerada de sèsam
- Una cullerada de pipes de carbassa
- Una cullerada de vinagre balsàmic de Módena Borges
- Una cullerada de mel
Pas a pas
-
Pas 1
-
Pas 2
Deixa-ho coure durant uns 20-25 minuts, segons el forn. Passat aquest temps, afegeix-hi el sèsam i les pipes de carbassa i torna-ho a posar al forn, per deixar-ho coure 10 minuts més.
-
Pas 3
Treu-ho del forn i cobreix la carbassa amb un amaniment a base de mel i vinagre balsàmic. Serà una guarnició perfecta per a un plat de carn o de peix! Si et ve de gust fer-hi un últim retoc original, sempre pots afegir-hi una mica de formatge fresc o feta.