No tens temps ni ganes de passar-te hores cuinant? Et portem una solució ràpida i deliciosa per preparar la teva coca de Sant Joan. Sense procés de fermentació, la tindràs feta en un tres i no res. I sense renunciar gens al seu sabor!
Receptes
Coca de Sant Joan
Ingredients
Per a la massa
- 4 ous
- 500 g de farina
- 2 sobres de llevat tamisat
- 100 g de mantega en pomada
- 1 llimona
- Llavors d’anís o un gotet de licor
- 250 g de sucre (o substitut)
- 1 tassa petita d’oli de gira-sol
- 1 got de llet sencera o de beguda vegetal Borges Natura
Per a la crema pastissera
- 250 g de llet (o substitut de beguda vegetal Borges Natura)
- 1 branca de canyella
- 1 llimona
- 25 g farina
- 2 rovells d’ou
- 45 g de sucre
Decoració
- Nous en gra pizarro Borges
- Sucre
Pas a pas
-
Pas 1
Comença per la crema pastissera; així hi haurà temps que es refredi. Posa en un pot la meitat de la llet juntament amb la branca de canyella i la raspadura de la llimona. Quan comenci a bullir, retira-la del foc i deixa-la refredar. Mentrestant, dissol la farina en la resta de la llet. En un bol, bat els rovells amb el sucre. Mescla’ls amb la preparació de llet i farina i després amb l’elaboració de llet bullida.
-
Pas 2
Bat la preparació enèrgicament amb una vareta perquè l’ou no se solidifiqui. Escalfa-la a foc lent fins que espesseixi. Deixa refredar la crema, recoberta amb un plàstic que toqui la superfície perquè no es formi una crosta.
-
Pas 3
Per a la coca, separa les clares dels rovells i reserva-les. En un bol, posa els quatre rovells i, a continuació, tots els ingredients en l’ordre en què apareixen al llistat de la massa. Treballa-la amb les mans uns 15 minuts, fins que quedi uniforme. Deixa-la reposar 10 minuts i després pasta-la 15 minuts més.
-
Pas 4
Munta les clares a punt de neu i afegeix-les a la massa, pastant-la suaument. Deixa-la reposar 30 minuts.
-
Pas 5
Engreixa amb oli una safata de forn i recobreix-la amb paper. Disposa-hi la massa aplanant-la i repartint-la amb les mans, fins que quedi uniforme. Decora la superfície amb trossos de nous.
-
Pas 6
Posa la coca al forn a 200 ºC entre 20 i 30 minuts, fins que la massa sigui cuita. Retira-la del forn i deixa-la refredar. Quan la massa sigui freda, talla-la per la meitat horitzontalment i farceix-la amb la crema pastissera. Empolvora-la amb sucre.