Talla les albergínies per la meitat (fes-hi un tall en diagonal) i pinta-les amb una mica d’oli d’oliva verge extra. Posa-les al forn durant uns 20 minuts a 180 ºC. A continuació, pela-les i tritura-les amb un passapuré.
Receptes
Croquetes d’albergínia
Ingredients
- 2 albergínies mitjanes
- 1 ceba mitjana
- 2 grans d’all
- 3 cullerades de farina de blat
- 1 culleradeta de nou moscada
- 350 ml de beguda de nou Borges Natura
- 3 cullerades d’oli d’oliva verge extra Borges
- Sal i pebre
- 200 g de pa ratllat o panko
- 2 ous
Pas a pas
-
Pas 1
-
Pas 2
En una paella amb oli d’oliva verge extra, sofregeix la ceba i l’all a foc mig fins que es comencin a daurar. Afegeix-hi l’albergínia i salpebre-ho. Si veus que l’albergínia deixa anar molt de líquid, retira’l de la paella.
-
Pas 3
Incorpora-hi la farina de blat i cou-la juntament amb les albergínies uns cinc minuts sense parar de remenar. Tira-hi també la nou moscada i ves afegint-hi la beguda de nou tèbia, a poc a poc i sense parar de remenar, fins a aconseguir la textura desitjada (pots fer servir més o menys beguda de nou segons si prefereixes unes croquetes més denses o bé més cremoses). Apaga el foc i deixar refredar la massa ben tapada.
-
Pas 4
Prepara les croquetes amb porcions de massa i arrebossa-les, per aquest ordre, amb pa ratllat o panko i amb ou. Fregeix-les en un cassó amb oli d’oliva verge extra ben calent i abundant, de manera que quedin completament submergides. No fregeixis més de 4 o 5 croquetes alhora, perquè no baixi la temperatura de l’oli: això faria que quedessin olioses i que no se segellessin bé.