De pollastre i formatge blau!!
Receptes
Croquetes casolanes i fácils
Ingredients
- 1 ceba mitjana
- 250 g de pollastre cuit (poden ser sobres de pollastre a l’ast)
- 175 g de farina
- 400 ml de beguda d'avellana Borges Natura
- 80 g de formatge blau
- 150 g de pa ratllat per arrebossar
- 1 ou mitjà
- Oli d’oliva verge extra Borges
Pas a pas
-
Pas 1
Talla la ceba i ofega-la en una paella amb un raig d’oli d’oliva verge extra. Quan s’hagi daurat, afegeix-hi el pollastre trossejat. Salpebre-ho i deixa-ho uns minuts a foc mig.
-
Pas 2
Incorpora-hi la farina i cuina-la juntament amb el pollastre perquè vagi agafant color, durant uns deu minuts a foc mig-baix. Tira-hi la beguda d’avellana tèbia i, opcionalment, un pessic de nou moscada i pebre. Mescla els ingredients i cou-los a foc lent, sense para de remenar, fins a obtenir una massa homogènia.
-
Pas 3
Quan la massa ja es desenganxi del recipient, afegeix-hi el formatge i remena’l fins que quedi ben integrat en la massa. Retira la massa del foc i deixa-la refredar a la nevera durant unes hores, perquè adquireixi consistència.
-
Pas 4
Munta les croquetes en forma de boles petites d’uns 50 grams i arrebossa-les amb ou i pa ratllat, en aquest ordre (hi pots afegir farina si desitges un arrebossat més consistent).
-
Pas 5
Fregeix-les en oli d’oliva verge extra abundant, si és possible en un cassó a 180 ºC i de tres en tres. És important que les croquetes quedin completament submergides en l’oli.