En una paella, escalfa la mantega juntament amb 2-3 cullerades d’oli d’oliva verge extra i ofega-hi la ceba, tallada molt fina. Tira-hi el pernil i cuina-ho tot uns minuts.
Receptes
Croquetes de pernil
Ingredients
- 20 g de mantega
- Oli d’oliva verge extra Borges
- 1 ceba mitjana
- 250 g d’encenalls de pernil serrà
- 100 g de farina
- 700 ml de llet (o de beguda vegetal) Borges Natura
- Una cullerada de maizena
- Sal, pebre i nou moscada
- 2 ous
- 100 g de pa ratllat
Pas a pas
-
Pas 1
-
Pas 2
Incorpora-hi la farina i segueix cuinant uns minuts més. Després aboca-hi la llet o la beguda vegetal, a poc a poc i sense parar de remenar, i afegeix-hi la maizena. Salpebre-ho i posa-hi la nou moscada.
-
Pas 3
Deixa refredar la massa, embolica-la amb paper de film i guarda–la a la nevera durant unes hores (si és d’un dia per l’altre, millor).
-
Pas 4
Dona forma a les croquetes i arrebossa-les amb ou i pa ratllat.
-
Pas 5
Fregeix–les de tres en tres en un cassó amb oli d’oliva verge extra abundant. Col·loca-les damunt de paper absorbent perquè deixin anar l’oli sobrant.