En una paella amb un raig d’oli de oliva verge extra, sofregeix la ceba tallada a daus i cuina–la fins que quedi daurada.
Receptes
Croquetes de pernil i formatge
Ingredients
- 1 ceba petita
- 150 g de mantega
- 50 g de farina
- 600 ml de llet sencera
- Un pessic de nou moscada
- 150 g de pernil serrà
- 100 g de formatge cheddar
- Oli d’oliva verge extra Borges
- Sal i pebre
- 150 g de pa ratllat
- 2 ous grans
Pas a pas
-
Pas 1
-
Pas 2
Afegeix-hi la mantega i, un cop sigui fosa, incorpora-hi la farina. Cuina–ho durant uns minuts. A poc a poc i sense parar de remenar, ves incorporant-hi la llet (si és tèbia, millor) fins a aconseguir una beixamel al gust. Si queda massa densa, tira-hi una mica més de llet, i si queda líquida, hi pots afegir una mica de farina. Incorpora-hi la nou moscada i salpebre–ho.
-
Pas 3
Quan la beixamel estigui llesta, afegeix-hi el pernil tallat a daus i el formatge tallat a trossos. Remena-ho bé i deixa-ho refredar (tapat amb paper film). L’ideal és deixar la massa tota una nit a la nevera.
-
Pas 4
Munta les croquetes, arrebossa–les amb ou i pa ratllat (per aquest ordre) i fregeix-les en un cassó amb oli d’oliva verge extra abundant, de manera que quedin cobertes del tot.
-
Pas 5
Retira–les i diposita–les sobre paper de cuina per eliminar l’excés d’oli. Serveix-les calentes.