Receptes

Croquetes de pernil i formatge

45 min

Temps

6 persones

Racions

FÁCIL

Dificultat

0 / 5 (0 votes)

Valoració

Croquetes de pernil i formatge

Ingredients

  • 1 ceba petita
  • 150 g de mantega
  • 50 g de farina
  • 600 ml de llet sencera
  • Un pessic de nou moscada
  • 150 g de pernil serrà
  • 100 g de formatge cheddar
  • Oli d’oliva verge extra Borges
  • Sal i pebre
  • 150 g de pa ratllat
  • 2 ous grans

Oli verge extra

Pas a pas

  1. Pas 1

    En una paella amb un raig doli de oliva verge extra, sofregeix la ceba tallada a daus i cuinala fins que quedi daurada. 

  2. Pas 2

    Afegeix-hi la mantega i, un cop sigui fosa, incorpora-hi la farina. Cuinaho durant uns minuts. A poc a poc i sense parar de remenar, ves incorporant-hi la llet (si és tèbia, millor) fins a aconseguir una beixamel al gust. Si queda massa densa, tira-hi una mica més de llet, i si queda líquida, hi pots afegir una mica de farina. Incorpora-hi la nou moscada i salpebreho. 

  3. Pas 3

    Quan la beixamel estigui llesta, afegeix-hi el pernil tallat a daus i el formatge tallat a trossos. Remena-ho i deixa-ho refredar (tapat amb paper film). Lideal és deixar la massa tota una nit a la nevera. 

  4. Pas 4

    Munta les croquetes, arrebossales amb ou i pa ratllat (per aquest ordre) i fregeix-les en un cassó amb oli doliva verge extra abundant, de manera que quedin cobertes del tot. 

  5. Pas 5

    Retirales i dipositales sobre paper de cuina per eliminar lexcés doli. Serveix-les calentes. 

No hi ha res millor que tenir la recepta a la cuina per a començar!

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later