Rentem les verdures i les tallem en trossos petits. Les escampem en una safata de forn, que abans haurem untat amb una mica d’oli d’oliva verge extra, les salem i hi tirem un rajolí d’oli d’oliva verge extra.
Les enfornem a 200 °C, aproximadament, durant uns 40 minuts, fins que siguin ben cuites. Mentre són al forn les hem de remenar un parell de cops. (També les pots fer al foc, però aleshores no tindran aquell punt que els dóna el forn.)
Un cop llestes, les posem en un bol i les barregem amb la tonyina en conserva, ben escorreguda, i una mica de tomàquet sofregit, i per rematar-ho, ho condimentem amb comí al gust. Ara que ja tenim el farcit a punt, en posem una mica damunt de les cretes, les tanquem a manera de mitja lluna i en segellem les vores amb les puntes d’una forquilla.
Les podem fregir o bé coure-les al forn. En aquest cas, pinta-les abans amb un ou batut perquè agafin un to daurat ben bonic.