Coure les mongetes, si són de bona qualitat no cal posar-les en remull, es poden coure directament amb aigua tèbia. Posar sal al final de la cocció. Quan estiguin cuites, deixeu que es refredin i reserveu-les.
Tallar el bacallà a tires i posar-lo en remull o dessaleu directament sota l’aixeta, procurant que l’aigua sigui freda.
En cassoletes individuals de terrissa o en plats individuals, preparar en capes una mica de mongetes seques, bacallà, tomàquet tallat a grills, les cebes a trossets. Amanir amb l’oli, el vinagre i la sal. Col·locar mig ou dur a sobre i acabar d’adornar amb un bon grapat d’olives. Acabar de presentar amb una mica de julivert finament picat.
Receptes
Empedrat
Ingredients
- 300gr de mongetes seques fines
- 400gr de bacallà
- 2 ous durs
- Julivert
- 4 tomàquets per amanir
- 4 cebes tendres
- Olives verdes i negres
- 2dl de Oli d'Oliva Verge Extra Borges
- Sal
- Vinagre de Vi Negre Borges
Pas a pas
-
Pas 1