Comencem preparant la salsa all’arrabiata: En una paella gran sofregim la ceba picada amb un bon raig d’oli. Afegim els alls picats i els bitxos trencats i ho deixem sofregir tot durant deu minuts. Hi tirem el vi blanc i deixem que redueixi durant uns cinc minuts. Afegim els tomàquets pelats i sense llavors i fem que coguin una mitja hora, fins que perdin l’aigua.
Bullim els espaguetis amb aigua abundant i sal, colem i els mesclem amb la salsa.
Acabem amb unes fulles d’alfàbrega fresca i formatge pecorino o qualsevol altre amb sabor.
TRUCS:
– Quan estiguis coent els tomàquets, afegeix-ne vuit de secs, picats. Ens referim als tomàquets secs que ja es venen rehidratats i banyats amb oli i herbes. El resultat és sorprenent!
– Si completes la pasta all’arrabbiata amb un pit de pollastre rostit i picat, et quedarà un plat únic ben complet. Però l’univers all’arrabiata no es limita a la carn: pots complementar el plat amb trossos de peix bullit o fins i tot amb gambes. Sempre et quedarà bo!