DesprĂ©s de retirar-ne el tronc, fes els espĂ rrecs a la planxa, ben calenta i amb un raig dâoli dâoliva, fins que es daurin. Si sĂłn molt gruixuts, convĂ© estovar-los prĂšviament escalfant-los un minut en aigua. Salpebreâls i reservaâls.
Receptes
EspĂ rrecs amb vinagreta

Ingredients
- 400 g dâespĂ rrecs
- Un grapat dâavellanes Borges picades
- 40 ml de vinagre balsĂ mic de MĂČdena Borges
- 80 ml dâoli dâoliva verge extra Borges
- Una culleradeta de mel
- 400 g de ruca
- 100 g de pernil ibĂšric
- Sal i pebre
Pas a pas
-
Pas 1
-
Pas 2
En un bol, posa les avellanes, el vinagre de MĂČdena, lâoli dâoliva verge extra, la mel i un pessic de sal, i remena fins que sâintegrin tots els ingredients. Si la vinagreta queda massa densa pel teu gust, afegeix-hi a poc a poc oli dâoliva verge extra i vinagre de MĂČdena per aconseguir la textura desitjada.
-
Pas 3
Incorpora la ruca al bol i mescla bĂ© perquĂš sâimpregni de vinagreta.
-
Pas 4
Per muntar cada plat, posa ruca a la base i, al damunt, els espĂ rrecs un cop refredats (si els talles per la meitat, es refredaran abans). A continuaciĂł posa -hi encenalls de pernil ibĂšric i, per acabar, un altre munt de ruca. Pots decorar el plat amb unes avellanes triturades.