Després de retirar-ne el tronc, fes els espà rrecs a la planxa, ben calenta i amb un raig d’oli d’oliva, fins que es daurin. Si són molt gruixuts, convé estovar-los prèviament escalfant-los un minut en aigua. Salpebre’ls i reserva’ls.
Receptes
EspĂ rrecs amb vinagreta

Ingredients
- 400 g d’espà rrecs
- Un grapat d’avellanes Borges picades
- 40 ml de vinagre balsà mic de Mòdena Borges
- 80 ml d’oli d’oliva verge extra Borges
- Una culleradeta de mel
- 400 g de ruca
- 100 g de pernil ibèric
- Sal i pebre
Pas a pas
-
Pas 1
-
Pas 2
En un bol, posa les avellanes, el vinagre de Mòdena, l’oli d’oliva verge extra, la mel i un pessic de sal, i remena fins que s’integrin tots els ingredients. Si la vinagreta queda massa densa pel teu gust, afegeix-hi a poc a poc oli d’oliva verge extra i vinagre de Mòdena per aconseguir la textura desitjada.
-
Pas 3
Incorpora la ruca al bol i mescla bé perquè s’impregni de vinagreta.
-
Pas 4
Per muntar cada plat, posa ruca a la base i, al damunt, els espà rrecs un cop refredats (si els talles per la meitat, es refredaran abans). A continuació posa -hi encenalls de pernil ibèric i, per acabar, un altre munt de ruca. Pots decorar el plat amb unes avellanes triturades.