Receptes

Faves guisades amb cloïsses, navalles i musclos de llauna

45 min

Temps

6 persones

Racions

Mitjana

Dificultat

0 / 5 (0 votes)

Valoració

Ingredients

  • 1 kg de faves petites y pelades (poden ser de llauna)
  • 100 g de cloïsses al natural (en llauna)
  • 100 g de navalles al natural (en llauna)
  • 100 g de musclos al natural (en llauna)
  • Oli d’oliva
  • 1 ceba gran
  • 2 tomàquets madurs
  • 2 grans d’all
  • 1 grapat de julivert

Oli verge extra

Pas a pas

  1. Pas 1

    Pelem, tallem i piquem la ceba i la posem en una cassola, amb els grans d’all pelats i picats i un bon raig d’oli.

  2. Pas 2

    Sofregim a foc baix uns 10 minuts, fins que adquireixi un color daurat. Afegim els tomàquets ratllats i ho deixem coure uns 10 minuts més, fins que aquests perdin tota l’aigua.

  3. Pas 3

    Colem les llaunes, conservant-ne l’aigua, i reservem.

  4. Pas 4

    Afegim les faves i l’aigua de les llaunes a la cassola, la tapem i ho deixem coure a foc lent durant uns 15 minuts. Durant la cocció anem sacsejant la cassola perquè el contingut no s’enganxi a la base.

  5. Pas 5

    Al final de la cocció afegim el marisc, barregem, tastem i, si cal, salpebrem. Acabem amb julivert fresc picat i servim immediatament.

  6. Consell

    Aquesta recepta es pot preparar a base de llaunes gairebé en la seva totalitat, fins i tot en el cas de les faves, que es comercialitzen en la varietat baby en oli d’oliva. En aquest cas, cal colar-les bé fins a eliminar-ne tot l’oli, i no coure-les, sinó escalfar-les tan sols, afegint-les al sofregit i a l’aigua de les llaunes. Un cop calentes, s’hi tira el marisc i se segueixen les indicacions anteriors.

No hi ha res millor que tenir la recepta a la cuina per a començar!

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later