Receptes

Lluç amb gambes

40 min

Temps

4 persones

Racions

FÀCIL

Dificultat

0 / 5 (0 votes)

Valoració

Lluç amb gambes

Un plat contundent perfecte per a una reunió familiar

Ingredients

  • 4 lloms de lluç
  • 200 g de gambes mitjanes pelades
  • 2 grans d’all
  • 1 ceba
  • 2 tomàquets ben madurs
  • 20 g de farina
  • 400 ml de brou de peix
  • Un raig d’oli d’oliva verge extra Borges
  • Sal i pebre
  • 80 g de fruita dessecada a trossos Borges

Oli verge extra

Orellanes de temporada

Panses de temporada

Pas a pas

  1. Pas 1

    Pela els alls i daurals a la paella amb un raig d’oli d’oliva verge extra. Retirals. 

  2. Pas 2

    En el mateix oli, daura la ceba i incorpora-hi els tomàquets tallats a trossos. Salpebre-ho. 

  3. Pas 3

    Quan els tomàquets siguin cuits, bat tots els ingredients a la batedora. 

  4. Pas 4

    Marca el lluç en una paella fonda amb un rajolí d’oli d’oliva verge extra. A continuació, retiral i marca les gambes. 

  5. Pas 5

    A la mateixa paella, torra la farina amb una mica d’oli i aboca-hi el brou de peix. Ves remenant fins a obtenir una salsa lleugera i cremosa. 

  6. Pas 6

    Incorpora a aquesta salsa el tomàquet batut i cuina-ho tot a foc suau uns 15 minuts. 

  7. Pas 7

    Afegeix-hi el lluç, les gambes i la fruita dessecada i cuina-ho tot junt a foc mitjà uns 10 minuts, en funció del guix del peix. 

No hi ha res millor que tenir la recepta a la cuina per a començar!

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later