Posa en un bol el pit de pollastre, el julivert, l’orenga, l’all trossejat, la ceba en brunoise, l’ou (batut lleugerament), la sal i el pebre. Mescla-ho tot amb les mans fins que els ingredients s’integrin.
Receptes
Mandonguilles de pollastre al forn
Ingredients
- 500 g de pit de pollastre triturat
- 2 cullerades de julivert
- 1 culleradeta d’orenga
- 1 ceba mitjana
- 1 gra d’all
- 1 ou gran
- ½ culleradeta de pebre negre
- Un pessic de sal
- Un raig d’oli d’oliva verge extra Borges
- 100 g de pa ratllat
Per a la salsa
- 750 g de tomàquet triturat
- 1 ceba
- 1 gra d’all
- Sal i pebre
- Oli d’oliva verge extra Borges
- Unes fulles d’alfàbrega fresca
Pas a pas
-
Pas 1
-
Pas 2
Afegeix-hi el pa ratllat (en pots posar més o menys en funció de la consistència desitjada) i mescla-ho de nou. Fes boles amb la massa resultant i col·loca–les damunt d’una safata de forn amb paper vegetal. Amb un pinzell, pinta–les amb oli d’oliva verge extra.
-
Pas 3
Posa-les al forn a 200 ºC durant uns 20 minuts.
-
Pas 4
Per preparar la salsa, daura la ceba i l’all en una cassola amb oli d’oliva verge extra. Afegeix-hi l’alfàbrega i salpebre-ho. Incorpora-hi el tomàquet i cuina-ho a foc mig-baix durant 30 minuts.
-
Pas 5
Treu les mandonguilles del forn i introdueix-les a la cassola amb la salsa de tomàquet.