Peleu les pomes, treure el cor, sense foradar gaire. Buidar una mica i remullar amb suc de llimona.
Sofregir la ceba tallada fina. Quan comenci a daurar-se, afegir la carn de porc i deixeu coure una estona. Afegiu els carquinyolis picats, reservant-ne dos, el pa ratllat, mig got de vi, una mica de canyella en pols, la culleradeta de sucre. Procurar que quedi una unitat compacta i retireu-ho del foc.
Afegiu l’ou batut, barregeu bé i farciu amb les pomes que ja tenim preparades. Posar-les en una safata i regar-les amb una copeta d’anís i un got de vi; deixar-lo una estona, fins que es vegi que la maceració és al punt. Enfarinar i fregir-les amb cura. Tornar-les a posar a la safata i regar amb la copa d’anís i el vi que hagi sobrat. Afegir unes boletes de mantega i posar-les al forn, suau, fins que estiguin cuites.
A la meitat de la cocció, afegir una picada amb 25 grams d’ametlles i 2 carquinyolis. Aquestes pomes es poden prendre indistintament de postres, d’entrant o abans d’un rostit. Se solen menjar calentes, però també són molt bones fredes.
Receptes
Pomes farcides de l’Empordà
Ingredients
- 8 pomes mitjanes
- 1 ceba gran
- Pa ratllat
- 200gr de carn de porc picada
- 50gr de carquinyolis
- 2 copas d'anís
- 2 vasos de vi blanc
- 1 ou
- 50gr de mantega
- 25gr d'Ametlles torrades Borges
- 1 culleradeta de sucre
- Canyella en pols
- Farina
- Oli d'Oliva Verge Extra Borges
- 1 llimona
Pas a pas
-
Pas 1