Un bescuit… amb cocció al microones!
Receptes
Pa de pessic de iogurt al microones
Ingredients
- 1 iogurt natural
- ¾ de mesura de iogurt d'oli d'oliva verge extra Borges
- 2 mesures de iogurt de sucre
- 3 mesures de iogurt de farina
- 3 ous de grandària mitjana
- Un polsim de mantega
- 1 sobre de llevat
- Un grapat de fruits secs Borges (pinyons, avellanes, ametlles...)
Pas a pas
-
Pas 1
Tant si tries un motlle gran apte per a microones com si prefereixes els mugs, és important que els engreixis amb una mica de mantega per evitar que el bescuit es pegui.
-
Pas 2
Bat tots els ingredients amb ajuda del passapuré fins a obtenir una massa homogènia. Algun truc perquè el teu bescuit quedi més esponjós? Dos, concretament. Si tens temps, bat les clares a punt de neu (no és necessari, però aportarà un no sé què al bescuit que marcarà la diferència). I, sobretot, tamisa la farina mentre bats.
-
Pas 3
Aboca la massa al motlle o als mugs i introdueix-los al microones, a potència mitjana, durant 12-15 minuts. El temps de cocció dependrà de les característiques del microones, de manera que convé estar atents perquè el bescuit no se’ns cremi ni quedi cru. Per a comprovar-ho, pots obrir el microones i punxar la massa amb un escuradents. Si surt sec (fins i tot amb un punt lleugerament humit), el bescuit estarà llest, perquè hem d’evitar que es cogui en excés. Si surt humit, allarga la cocció un minut més i repeteix l’operació fins que estigui al punt.
-
Pas 4
Finalment, agafa un grapat de fruits secs que tinguis per casa i posa’ls per damunt. Li donarà un toc cruixent, a més de ser la decoració perfecta.