Neteja bé els musclos repassant les barbes i tot allò que portin adherit. Bull-los durant uns 3-5 minuts i reserva’ls.
Receptes
Paella de marisc
Ingredients
- 1 quilo de musclos
- 250 g de gambes
- 1 sípia mitjana
- 200 g de cloïsses
- 2 grans d’all
- 1 pebrot vermell
- 1 pebrot verd
- Brins de safrà
- 2 tomàquets mitjans
- Sal
- 500 g d’arròs bomba
- 1,5 litres de brou de marisc
- Oli d’oliva verge extra Borges
Pas a pas
-
Pas 1
-
Pas 2
Pela la meitat de les gambes i talla la sípia a trossos. Renta les cloïsses en aigua freda.
Posa un raig d’oli d’oliva verge extra a la paella. Daura-hi l’all i els pebrots, sala’ls i cuina’ls uns minuts. Afegeix-hi els brins de safrà i els tomàquets ratllats. Cuina-ho un parell de minuts i incorpora-hi la sípia i les cloïsses. Segueix cuinant-ho fins que les cloïsses s’obrin.
-
Pas 3
Afegeix-hi l’arròs i cou-lo uns minuts juntament amb el sofregit, fins que s’impregni dels sabors. En aquest moment, posa-hi també els musclos i les gambes pelades.
-
Pas 4
Aboca-hi el brou de marisc. Quan trenqui el bull, abaixa una mica el foc i deixa-ho així uns 15-20 minuts. Aproximadament 5 minuts abans d’acabar la cocció, col·loca damunt de la paella les gambes sense pelar iuns quants musclos amb closca.
-
Pas 5
Deixa-la reposar 5 minuts abans de servir.