Renta les carxofes en aigua amb suc de llimona, separa’n els cors i bull-los en una olla amb sal durant uns 25 minuts, a foc lent.
Receptes
Pasta amb carxofes “a la fiorentina”
Ingredients
- 6 carxofes
- Un raig de suc de llimona
- 1 ceba
- Un raig d’oli d’oliva verge extra Borges
- 750 g d’espinacs
- 3 cullerades de farina
- 100 ml de beguda de nou Borges Natura
- Un pessic de nou moscada
- Sal i pebre
- 320 g de penne
- 100 g de formatge parmesà (o substitut)
Pas a pas
-
Pas 1
-
Pas 2
En una paella fonda, salta la ceba en oli d’oliva verge extra i, un cop daurada, afegeix-hi els espinacs (ben nets i tallats a trossos) i els cors de carxofa, prèviament colats. Mescla-ho bé i salpebre-ho.
-
Pas 3
Per preparar la beixamel, escalfa la farina i la beguda de nou en una altra paella amb oli d’oliva verge extra, sense parar de remenar. Posa-hi un toc de nou moscada per donar-hi sabor i un pessic de sal.
-
Pas 4
Cou els penne d’acord amb les indicacions del fabricant.
-
Pas 5
Mescla la pasta amb els espinacs i les carxofes i, a continuació, tira-hi la beixamel i remena-ho bé. Gratina-ho tot al forn durant 10 minuts, amb una capa de parmesà pel damunt.